Πέμπτη 24/6/2021

H Ινδία είναι πια η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού ξεπερνώντας την Βραζιλία

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ινδία ξεπέρασαν τα 4.200.000 την Δευτέρα με αποτέλεσμα η Ινδία να προσπεράσει την Βραζιλία στον παγκόσμιο πίνακα κρουσμάτων έχοντας λιγότερα μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Ινδία σύμφωνα με τα δεδομένα της Δευτέρας 7/9/2020 ξεπέρασε κατά 70.000 κρούσματα την Βραζιλία, που αποτελεί για πολλούς το μεγαλύτερο παράδειγμα των αρνητικών συνεπειών της κακής διακυβέρνησης αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Τα 90.802 κρούσματα της Ινδίας επίσης αποτελούν παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ, καθιστώντας έτσι την Ινδία την χώρα με τον μεγαλύτερο ρυθμό μολύνσεων στο κόσμο, ακόμη μεγαλύτερο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τουλάχιστον οι θάνατοι στην Ινδία ακόμη δεν είναι πάρα πολλοί (ως αναλογία του συνολικού πληθυσμού της χώρας), ωστόσο κατά τις τελευταίες 5 μέρες έχει σημειώσει πάνω από 1.000 θανάτους ανά μέρα. Συνολικά λίγα παραπάνω από 71.500 άτομα έχουν πεθάνει στην Ινδία εξαιτίας του Covid-19.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ