Κατακραυγή στις ΗΠΑ κατά αστυνομικών που πυροβόλησαν 13χρονο αυτιστικό παιδί που είχε πάθει κρίση

Must Read

Ένα αυτιστικό παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στο Σολτ Λέικ Σίτι όταν ένας αστυνομικός το πυροβόλησε, αφού προηγουμένως η μητέρα του είχε ζητήσει βοήθεια για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο επειδή είχε υποστεί κρίση.

Ο Λίντεν Κάμερον 13 ετών που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, υπέστη σοβαρή κρίση άγχους επειδή η μητέρα του επρόκειτο να επιστρέψει για πρώτη φορά στη δουλειά της μετά από έναν χρόνο. Η γυναίκα, η Γκόλντα Μπάρτον, κάλεσε τον αριθμό των επειγόντων περιστατικών για να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

«Τους είπα, δεν είναι οπλισμένος, απλώς τρελαίνεται και αρχίζει να φωνάζει, είναι παιδί, χρειάζεται προσοχή», αφηγήθηκε η μητέρα στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KUTV. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, ο έφηβος έφυγε τρέχοντας. Ένας αστυνομικός τότε τον πυροβόλησε κατ’ επανάληψη.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης καταδίωξης με τα πόδια, ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ με το υπηρεσιακό του όπλο και τον πέτυχε», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο 13χρονος φέρει τραύματα στον ώμο, τους αστραγάλους, τα έντερα και την ουροδόχο κύστη. «Είναι ένα μικρό παιδί, γιατί δεν τον ρίξατε απλώς στο έδαφος;» διερωτήθηκε, κλαίγοντας, η μητέρα.

Η αρχική εκδοχή των αστυνομικών ήταν ότι θεωρούσαν πως ο Λίντεν Κάμερον είχε «απειλήσει ανθρώπους με ένα όπλο». Όμως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Χόροκς, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος όπλου στο σημείο του συμβάντος.

Η υπόθεση του Λίντεν Κάμερον προκάλεσε τον αποτροπιασμό των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. «Η αστυνομία κλήθηκε να βοηθήσει αλλά αντί για αυτό έκανε περισσότερο κακό», σημείωσε η οργάνωση Neurodiverse Utah.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This