Οι Τούρκοι λένε πως «έσωσαν τη Σμύρνη και την Ανατολία από την ελληνική καταπίεση» και ζητούν «απελευθέρωση» των Δωδεκανήσων (video)

Must Read

Και έχουν το θράσος να ζητούν και διάλογο! Mε αφορμή τη «μαύρη» επέτειο κατάληψης της Σμύρνης από τον τουρκικό στρατό, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν έχασε την ευκαιρία να προβεί σε ιδιαιτέρως προκλητικά σχόλια, υμνώντας ουσιαστικά τη Γενοκτονία Ελλήνων και Αρμενίων στη Μικρά Ασία. Πανηγυρικές εκδηλώσεις στη Σμύρνη από την Τουρκία, με παρελάσεις και διαδηλώσεις «απελευθέρωσης» των Δωδεκανήσων!

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ που διατυμπανίζει κατά τα άλλα ότι η χώρα του θέλει διάλογο με την Ελλάδα, ανήρτησε στο twitter, με φωτογραφία που δείχνει Τούρκους στρατιώτες να κρατούν τη σημαία τους στη Σμύρνη, το εξής: «Σαν σήμερα, πριν από 98 χρόνια, δεν σώθηκε μονάχα η Σμύρνη από την ελληνική καταπίεση, αλλά ολόκληρη η Ανατολία. Η Ελλάδα καταδικάστηκε σε αποζημιώσεις. Επίσης, αυτοί που εμπιστεύτηκαν άλλους, απογοητεύτηκαν στο τέλος. Τιμάμε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τους μάρτυρές μας και τους βετεράνους του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας».

Από το… χορό των προκλήσεων δεν έλειψε και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος έπιασε ξανά στο στόμα του το Καστελλόριζο: «Αυτοί που θέλουν να βλάψουν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί που προκαλούν στο Καστελλόριζο, ας δουν σήμερα την αποφασιστικότητα που δείξαμε στη Σμύρνη».

Πορεία «απελευθέρωσης» των Δωδεκανήσων στη Σμύρνη!

Την ίδια στιγμή, πορεία για την «απελευθέρωση», όπως διατείνονται, των Δωδεκανήσων από τον «ελληνικό ζυγό» πραγματοποίησαν στη Σμύρνη Τούρκοι εθνικιστές, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για την «ημέρα της νίκης», με παρελάσεις και διάφορα άλλα.

Οι «διαδηλωτές» ζήτησαν να επανεξεταστεί το καθεστώς των Δωδεκανήσων και η κυριαρχία της Ελλάδας, αμφισβητώντας τη Συνθήκη των Παρισίων, στη γραμμή του Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This