Πειραματόζωα σε εφαρμογή τύπου «big brother» μέσω smartphones βρέθηκαν εν αγνοία τους 11.000.000 Κινέζοι πολίτες!

Must Read

Σύστημα ολοκληρωτικής παρακολούθησης και ελέγχου των πολιτών δοκίμασε στους κατοίκους της κινεζική πόλη με πληθυσμό ανάλογο με αυτόν της… Ελλάδας, προκαλώντας γενικό ξεσηκωμό στα social media.

Μέσω εφαρμογής για smartphone κατέγραφε την καθημερινή συμπεριφορά τους και την αξιολογούσε αποδίδοντας σε κάθε πολίτη ένα σκορ!

Ειδικότερα, η πόλη Σουτσόου στο νοτιοανατολικό άκρο της επαρχίας Τσιανγκσού, στην ανατολική Κίνα, με πληθυσμό περίπου 11.000.000 κατοίκους, δοκίμασε την εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά πειραματικά, με στόχο να κάνει τη χρήση της καθολική. Κάθε πολίτης που χρησιμοποιούσε την ειδική εφαρμογή στο κινητό του ξεκινούσε με ένα προσωπικό σκορ 1.000 πόντων.

Από αυτούς αφαιρούνταν πόντοι αν έκανε παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, όπως αν περνούσε με κόκκινο φανάρι. Αντίθετα, το σκορ ανέβαινε στην περίπτωση που ανέπτυσσε εθελοντική δράση. Επίσης, πόντους έδιναν η διαλογή των σκουπιδιών, οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς στο δείπνο, η ευγένεια και η καλή συμπεριφορά στο διαδίκτυο.

Black Mirror

Όταν, όμως, έγινε γνωστή η είδηση, στα κινεζικά social media ξέσπασε σάλος, με πολλούς να κάνουν λόγο για τον απόλυτο «Μεγάλο αδελφό» και άλλους να σχολιάζουν ότι είναι σαν να έγινε πραγματικότητα ένα από τα πιο δυστοπικά σενάρια της τηλεοπτικής σειράς «Black Mirror»!

Μετά από όλον αυτόν τον χαμό, ο δήμος έσπευσε να ανακοινώσει ότι σταματάει το πείραμα της εφαρμογής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This