Κατακραυγή εναντίον του Netflix για αφίσα «παιδικού πορνό» από Αμερικανίδα βετεράνο και πολιτικό

Must Read

Η βετεράνος του αμερικανικού στρατού και πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τούλσι Γκάμπαρντ εξαπέλυσε επίθεση στο Netflix κατηγορώντας το για «παιδικό πορνό», με αφορμή το προκλητικό πόστερ αμφιλεγόμενης ταινίας.

«Το παιδικό πορνό του Netflix ‘Cuties’ σίγουρα θα ανοίξει την όρεξη των παιδεραστών και θα συμβάλει στην τροφοδότηση της σεξουαλικής διακίνησης ανηλίκων. 1 στα 4 θύματα εμπορίας είναι παιδιά. Συνέβη στην 13χρονη κόρη του φίλου μου. Netflix, τώρα είστε συνένοχοι», ανέφερε σε ανάρτησή της η Αμερικανίδα πολιτικός, την οποία στο παρελθόν ο Μπιλ Κλίντον είχε κατηγορήσει ως πράκτορα των Ρώσων!

Σύμφωνα με τη Wikipedia:

Το Cuties είναι μια γαλλική ταινία του 2020 σε σενάριο και σκηνοθετήθηκε της Γαλλο-Σενεγαλέζας Maïmouna Doucouré στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Fathia Youssouf, Mdina El Aidi-Azouni, Esther Gohourou, Ilanah Cami-Goursolas και Maïmouna Gueye.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από ένα κορίτσι (της ίδιας εθνικότητας με την σκηνοθέτη) με παραδοσιακή μουσουλμανική ανατροφή που έχει παγιδευτεί μεταξύ των παραδοσιακών αξιών και της κουλτούρας του Διαδικτύου. Η ταινία έχει ως στόχο να επικρίνει την υπερσεξουαλική επαφή των κοριτσιών πριν την εφηβεία.

Η καμπάνια μάρκετινγκ του Netflix και αργότερα η ίδια η ταινία, αποτέλεσαν αντικείμενο διαμάχης λόγω της εξαιρετικά σεξουαλικά υπονοούμενης συμπεριφοράς των προ-εφηβικών χαρακτήρων, με ορισμένες ομάδες να ισχυρίζονται ότι έκανε σεξουαλικοποίησε νεαρά κορίτσια.

Πριν από την κυκλοφορία της στο Netflix, η ταινία δεν είχε θεωρηθεί αμφιλεγόμενη (όταν προβλήθηκε στο φεστιβάλ Sundance και κυκλοφόρησε στη Γαλλία).

Αφότου το Netflix απέκτησε το Cuties, η διεθνής διαφημιστική αφίσα και το τρέιλερ της ταινίας επικρίθηκαν για στη σεξουαλικοποίηση 11χρονων κοριτσιών και ήταν διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την προώθηση της ταινίας στην αρχική της κυκλοφορία στη Γαλλία.

Σε απάντηση στις αντιδράσεις, το Netflix ζήτησε συγγνώμη και αντικατέστησε την αφίσα με μια νέα.

Η αφίσα του Netflix που προκάλεσε τις αντιδράσεις:

Η αρχική αφίσα με την οποία έγινε το προμόσιον της ταινίας στη Γαλλία (καμία σχέση η μια με την άλλη όπως βλέπετε):

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This