25/9/2022

Τούρκος αρθρογράφος: «Στήνεις πυροβόλα στο Τσεσμέ και προσβάλλεις τη ΔΕΗ της Χίου. Το νησί πέφτει σε κώμα. Δεν χρειάζεται καν να κάνουμε απόβαση»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τη Χίο όπως τη βλέπουν στην Τουρκία, από τον Τούρκο αρθρογράφο Yılmaz Özdil της εφημερίδας Sozcu. Δεν έχει τόσο σημασία αν όλα τα στοιχεία που αναφέρει είναι ακριβή ή όχι, σημασία έχει η αντιμετώπιση και ο τρόπος που σκέφτονται για τα ελληνικά νησιά οι γείτονες. Και το γεγονός ότι έχουν ήδη οραματιστεί τρόπους μη επεμβατικούς για να κυριαρχήσουν!

(Η Sozcu είναι η τουρκική εφημερίδα με τις υψηλότερες πωλήσεις που επικρίνει ανοιχτά το κυβερνών κόμμα και τον Ταγίπ Ερντογάν. Υιοθετεί έναν περισσότερο εθνικιστικό και κεμαλικό πολιτικό προσανατολισμό από άλλες εφημερίδες κατά του AKP).

  • Με τη βοήθεια του χιώτικου alithia.gr, σας μεταφέρουμε το άρθρο του Özdil με τίλο Navtex:

Βρίσκομαι στο Τσεσμέ. Απέναντι από τη Χίο και πίνω ένα καφέ στη δροσιά.

Ένας κύριος με πλησίασε.

Ήρθαν από την Κων/πολη οικογενειακά για διακοπές.

Μου λέει: «Δεν συμφωνώ με τις απόψεις σας, αλλά σας διαβάζω κάθε μέρα».

Ωραία, του είπα.

Νομίζω ότι ένιωσε την ανάγκη να ανοίξει μια συνομιλία. Έδειξε τη Χίο με το δείκτη του χεριού του και είπε: «Πρέπει να πάρουμε αυτά τα 12 νησιά».

Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο, του είπα, αλλά η Χίος δεν είναι ένα από τα 12 νησιά…

«Πως δεν είναι μωρέ» είπε θυμωμένος…

«Θα είσαι από τη Σμύρνη», είπε έκπληκτος και μουρμουρίζοντας έφυγε.

Και δεν ξέρει και δεν ξέρει ότι δεν ξέρει. Και είναι και σίγουρος…

Ως εκ τούτου, χαίρομαι που διαφωνεί με τις απόψεις μου.

Άνοιξα το κινητό μου.

Κοιτάζω τις ειδήσεις από τον ιστότοπο της εφημερίδος Σοζτζιού.

Υπάρχει μια επικεφαλίδα της τελευταίας στιγμής.

Γράφει: «Νavtex για τη Χίο», τι καλά !!

Έκανα κλικ.

Δημοσιεύσαμε μια νέα navtex, ανακοινώνοντας ότι «παραβιάστηκε το μη στρατιωτικό καθεστώς της Χίου, όπως καθορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης».

Δηλαδή… Έχουμε ανακοινώσει σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι Έλληνες στρατιώτες έχουν τοποθετηθεί στη νήσο Χίο,  η οποία θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένη.

Ε λοιπόν, αν το νησί της Χίου έχει γίνει μια τέτοια τσίχλα πρωί-πρωί, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω για τη navtex της Χίου…

Τα 12 νησιά, στην πραγματικότητα δεν είναι 12 τεμάχια νησιών.

Υπάρχουν περίπου 150 νησιά, από τα οποία τα 20 είναι τα μεγαλύτερα.

Κατά την Οθωμανική περίοδο, αυτό σημαίνει «μη μουσουλμανικά νησιά που κυβερνώνται από ένα συμβούλιο  12 ηλικιωμένων ατόμων».

Λέγοντας – λέγοντας 12, να που για σένα έγιναν 12… Ακόμα και οι Έλληνες στη δική τους γλώσσα χρησιμοποιούν τη λέξη «Δώδεκα», που σημαίνει 12 και τα αποκαλούν «Δωδεκάνησα».

Το νησί της Χίου, είναι ένα από τα νησιά που μου έδωσε ο σουλτάνος μας, αλλά δεν είναι ένα από τα 12 νησιά.

Η Σάμος, απέναντι από το Κουσάντασι, δεν είναι ένα από τα 12 νησιά.

Το νησί της Χίου φαίνεται μικρό από μακριά, αλλά είναι 150 φορές μεγαλύτερο από την Πρίγκηπο της Κων/πολης.

Είναι 22 φορές μεγαλύτερο από την Τένεδο.

Είναι τετραπλάσιο του Τσεσμέ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Η Χίος ήταν δική μας για 346 χρόνια, μεταξύ 1566 και 1912.

Τα πλοία της οικογένειας Ertürk μεταφέρουν ανθρώπους στη Χίο, έεε από το 1925. Ξεκίνησαν με ξύλινες βάρκες και συνεργάζονται με τα σύγχρονα καταμαράν που βλέπετε σήμερα στο Βόσπορο.

Μπείτε στο φέρι Ertürk και είστε στη Χίο σε 20 λεπτά.

Με το που θα πατήσετε το πόδι σας στη Χίο, υπάρχει μια τεράστια αγορά με αλλαντικά, κρασί, τυρί ή  σαλάμι, πωλούνται μυριάδες ποικιλίες …  Δεν θέλω παρεξηγήσεις, αλλά δύσκολα θα τα βρείτε στην Τουρκία και σ’ αυτές τις τιμές που είναι πολύ λογικές.

Η Χίος είναι το μοναδικό Ελληνικό νησί όπου περνά η Τουρκική λίρα.

Μπορείτε να ψωνίσετε σε Τουρκική λίρα ακόμα κι αν δεν έχετε ευρώ στην τσέπη σας, δεν τους αρέσει, αλλά δεν θα το αρνηθούν.

Υπάρχει πάντα κάποιος που μιλάει σπαστά Τούρκικα σε κάθε κατάστημα.

Επιτρέψτε μου να μην δώσω τα ονόματα των εστιατορίων, που φτιάχνουν υπέροχες αντσούγιες, χταπόδι με κουσκούς και ψητό βάτο…

Υποτίθεται ότι λέμε «θα το φάω αν το ψαρέψει ο πατέρας μου από τη θάλασσα», αλλά αυτό είναι μια ιστορία…

Για παράδειγμα σε μας και βάτο να βγάλουν, δεν το δίνουν  ούτε στις γάτες, τον πετούν στα σκουπίδια. Ωστόσο οι Έλληνες το βάτο το φτιάχνουν φαγητό, μετατρέποντας κάθε προϊόν που βγαίνει από τη θάλασσα πρώτα σε γεύση και μετά σε χρήμα.

Μπύρα Χίου, Μπύρα Σάμου, μπορείτε να τα βρείτε μόνο στη Χίο.

Όπως το γάλα, παράγεται  καθημερινά και καταναλώνεται καθημερινά.

Όπως με το παράδειγμα της μπύρας, φέρουν το σήμα της Χίου σε όλους τους τομείς.

Για παράδειγμα, υπάρχει η συμφωνία της Χίου που παίζεται από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου. «Η παράδοση της Χίου».

Αντικατοπτρίζει τις μουσικές αξίες της Χίου.

Ως ίχνη από εμάς τους Τούρκους, περιέχει μελωδίες ζεϊμπέκικου.

Για την γνωριμία (προώθηση) του νησιού, τύπωσαν χρήμα και έδωσαν μελωδίες στη φιλαρμονική του Λονδίνου.

Γνωρίζουν πολύ καλά την προπαγάνδα. Η Ελλάδα έτσι από το 1918 χρησιμοποιεί τη Βρετανία ως βάση προπαγάνδας.

Η πιο σημαντική εκκλησία της είναι το μοναστήρι της Νέας Μονής… Δεδομένου ότι η θέα του είναι μαγευτική, κάθε επισκέπτης του νησιού επισκέπτεται αυτό το μοναστήρι.

Μέσα στο μοναστήρι υπάρχει ένα δωμάτιο γεμάτο κρανία.

Γυάλινα ντουλάπια, τοίχοι, κρανία και οστά παντού.

«Σφαγιάστηκαν βάναυσα από τους Οθωμανούς», λέει η πινακίδα!

Τούρκοι τουρίστες που επισκέπτονται τη Χίο επισκέπτονται αυτό το μοναστήρι, κάνουν ευχές, ανάβουν κεριά, τραβούν πολλές φωτογραφίες σουβενίρ, επειδή δεν καταλαβαίνουν τι είναι γραμμένο στα ελληνικά σήματα και τα μοιράζονται στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Οι Έλληνες και μας παίρνουν τα χρήματά μας ως τουρίστες και μας αποκαλούν δολοφόνους και μας διαφημίζουν…

Όπως είπα, γνωρίζουν πολύ καλά την προπαγάνδα.

Έχουμε ένα τζαμί στη Χίο. Το Τζαμί Mecidiye.

Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σουλτάνου Abdülmecid.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Σεργκέι Λαβρόφ: «Άνευ προηγουμένου η ρωσοφοβία της Δύσης»

Μπορείτε να δείτε τον μιναρέ του από οποιοδήποτε σχεδόν μέρος της Χίου.

Το 2016 το έκλεισαν με κιγκλιδώματα λέγοντας «θα το αποκαταστήσουμε», φώναζαν ότι «βρήκαμε ερείπια εκκλησίας στα θεμέλια, αποδείχθηκε ότι έχτισαν το τζαμί στην εκκλησία» και το μετέτρεψαν σε βυζαντινό μουσείο. Τώρα προσπαθούν χωρίς ντροπή να μας διδάξουν «σεβασμό στον τόπο της λατρείας».

Υπάρχει μια ιστορική βιβλιοθήκη, μια βιβλιοθήκη του Κοραή, ανεκτίμητα βιβλία από τους Οθωμανούς, καλυμμένα με δέρμα αντιλόπης, ένα υπέροχο αρχείο που περιέχει όλες τις γενεαλογίες των Τούρκων της Χίου, όλα τα έγγραφα της τουρκικής παρουσίας στη Χίο σώζονται εδώ.

Υπάρχει ένα μουσείο μαστίχας, δηλαδή υπάρχει ένα μουσείο της σταγόνας μαστίχας Χίου που  μασάμε. Κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας, υπήρχαν μαστίχες σε όλο το Τσεσμέ, στις ρίζες αυτών των όμορφων μαστιχόδεντρων χύθηκε βιτριόλι, τα ξέραναν, τα έκαναν οικόπεδα, έκαναν κατασκευαστικές ζώνες και χτίστηκαν εξοχικά.

Ο Έλληνας διατηρεί φυσικά τα μαστιχόδεντρα και διαθέτει ένα μουσείο για να τα διατηρήσει πολιτιστικά. Οι άνθρωποι λυπούνται όταν τα βλέπουν.

Το τμήμα του Αιγαίου Πελάγους μεταξύ Τσεσμέ και Χίου ονομάζεται στενό της Χίου. Στο χωριό Τσιφτλίκ του Τσεσμέ, υπάρχει μια περιοχή που τη λένε «ο λάκκος του γουρουνιού», που εκτείνεται με τη μορφή μιας χερσονήσου μέχρι το στενό της Χίου, αυτό είναι το πλησιέστερο σημείο μας προς το νησί της Χίου. Οι παράνομοι πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν στη Χίο από αυτό ακριβώς το σημείο.

Οι Ελληνική ακτοφυλακή  περιπολεί συνεχώς, τρυπούν τις λαστιχένιες βάρκες των προσφύγων με ραβδιά σαν δόρυ, τις βυθίζουν, χωρίς να σώζουν τους πνιγόμενους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δνσης Ασφαλείας του Τσεσμέ, όχι μόνο Σύριοι, αλλά και πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, την Αγκόλα, την Ερυθραία, το Μάλι, το Κονγκό, τη Σομαλία, τη Σρι Λάνκα, τη Σενεγάλη, σχεδόν απ’ όλα τα φτωχά έθνη πεθαίνουν εδώ. Εάν συναντήσουν την ακτοφυλακή μας, επιβιώνουν, αλλιώς πεθαίνουν. Ο «λάκκος του γουρουνιού» στο χωριό Τσιφτλίκ, είναι γεμάτος με τα ρούχα και  παπούτσια των φτωχών πνιγμένων που τους χτυπάει στην ακτή… Σαν μουσείο τραγωδίας.

Πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν στη Χίο τοποθετήθηκαν στο στρατόπεδο της Σούδας στο κέντρο της Χίου.

Ήταν σαν φυλακή. Έζησαν μια απάνθρωπη ζωή.

Ο αγαπητός μου φίλος Korcan Kara, ο οποίος έκανε θρυλικό ρεπορτάζ, κάτι που θεωρούνταν αδύνατο και  κατάφερε να εισέλθει σ’ αυτό το φρικαλέο στρατόπεδο το 2017.

Έμεναν 1400 πρόσφυγες, 150 εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Πήρε φωτογραφίες και γύρισε στο Τσεσμέ.

Τις μετέτρεψε σε έκθεση με τίτλο: «Οι απάτριδες στην άλλη πλευρά των νερών». Την έκθεση την παρουσίασε σε 23 διαφημιστικές πινακίδες, κάτω από τους μύλους στο Αλάτσατι. Έγραψε την ιστορία κάθε φωτογραφίας.

Αυτή η έκθεση, η οποία είχε παρουσιαστεί ευρέως στον Τουρκικό τύπο, έκανε μια τεράστια εντύπωση, διέσχισε τα σύνορα και βρήκε τον δρόμο της στον αμερικανικό τύπο και στον Ευρωπαϊκό τύπο.

Αμέσως μετά την έκθεση του Korcan, η Ελλάδα έκλεισε βιαστικά το στρατόπεδο της Σούδας και πάλι στη Χίο, άνοιξε ένα νέο στρατόπεδο, σε μια απομονωμένη περιοχή.

Σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι από 2500 πρόσφυγες σε αυτό το στρατόπεδο και δεν επιτρέπουν καν στον Ευρωπαϊκό τύπο να εισέλθει.

Η οικογένεια του Korcan προέρχεται από τέσσερις γενιές από την πλευρά του πατέρα από τη νήσο Χίο … Κατά την οθωμανική περίοδο, ο προπάππους του Korcan, ήταν διευθυντής κτηματολογίου του νησιού, ο παππούς του ήταν ο φαρμακοποιός του νησιού, ακόμη και το τουρκικό λουτρό που χρησιμοποιείται  ως πολιτιστικό κέντρο στη Χίο, το είχε κάνει ο προπρο-παππούς του Korcan, δικηγόρος αγωγών – δικηγόρος, ο Hüseyin İlhami.

Ένα άλλο όνομα που άφησε τη σφραγίδα του στη Χίο, είναι ο πρώτος Τούρκος που ανέβηκε στο Έβερεστ, ο προπρο-παππούς του αγαπητού μου φίλου Nasuh Mahruki, ο καπετάνιος Αλί Πασά.  Σκοτώθηκε με την πυρπόληση της ναυαρχίδας, ενώ πολεμούσε για να καταστείλει την εξέγερση της Χίου. Το επώνυμο Mahruki, που σημαίνει «πέθανε φλεγόμενος», υιοθετήθηκε από τους απογόνους του ως κληρονομιά  τιμής.

Στη Χίο υπάρχει αεροδρόμιο.

Βρίσκεται στην περιοχή Kαρφάζ, ακριβώς απέναντι από το χωριό Τσιφτλίκ. Μπορείτε ακόμη να πάτε περπατώντας από το κέντρο της Χίου, είναι τόσο κοντά.

Τα ναυλωμένα (charter) αεροπλάνα προέρχονται από την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Υπάρχουν τρία καθημερινά δρομολόγια από την Αθήνα το καλοκαίρι και το χειμώνα.

Ένας από τους κύριους λόγους που προσπάθησαν να ξεφύγουν από την Τουρκία τα μέλη των FETO (Γκιουλενιστές) και να περάσουν στη Χίο, είναι αυτό το αεροδρόμιο… Αν περνούσαν στη Χίο και είχαν στο διαβατήριο βίζα, μπορούσαν να πετάξουν για ολόκληρη της Ευρώπη.

Υπάρχει ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο.

Αυτό το μέρος παρέχει όλη την ηλεκτρική ενέργεια του νησιού, λειτουργεί με ντίζελ. Οι καμινάδες είναι κόκκινες και λευκές!

Πιθανώς μετά από αυτό το άρθρο να τις βάψουν με άλλο χρώμα …

Επειδή μοιάζει σαν να έχουν στήσει μια Τουρκική σημαία στο νησί.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Βασίλισσα Ελισάβετ: Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία με τον τάφο της στο κάστρο του Ουίνδσορ

Στήνεις τα πυροβόλα στο Τσεσμέ, προσβάλλεις αυτό το σταθμό παραγωγής ρεύματος και το νησί πέφτει σε κώμα.

Δεν χρειάζεται να μπούμε καν στον κόπο να κάνουμε απόβαση.

Σαν δορυφόρος της Χίου, ακριβώς δίπλα της, υπάρχει η μικρονησίδα «Οινούσες». Βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Γαϊδουρονήσι που ανήκει σε μας. Το δικό μας Γαϊδουρονήσι είναι τελείως άδειο και υπάρχουν μόνο γαϊδούρια.

Ωστόσο στις Οινούσες, υπάρχει ένα από τα σημαντικότερα σχολεία της Ευρώπης στη ναυτιλία, που εκπαιδεύει καπετάνιους  σκαφών και πλήρωμα των γιοτ. Έκαναν ακόμη και αυτό το μικρό κομμάτι γης πολύτιμο με την ίδρυση σχολείου.

Σ’ αυτό το σχολείο εκπαιδεύονται οι καπετάνιοι για μεγάλα γιοτ. Για το λόγο αυτό, ως επί το πλείστον, Ελληνικό προσωπικό εργάζεται στα γιγαντιαίου  μεγέθους σκάφη, των πλουσιότερων Αράβων, Ρώσων και Αμερικανών στον κόσμο.

Μέχρι σ’ αυτό το σημείο του άρθρου φάγαμε, ήπιαμε ακούσαμε μουσική, ταξιδέψαμε, τώρα ας έρθουμε στο λεπτό σημείο…

Στο κέντρο της Χίου, ακριβώς πίσω από τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία, υπάρχει ένα στρατόπεδο! Υπάρχουν 5000 στρατιώτες ΠΖ.

Κανονικά, πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι Στρατοχωροφύλακες για τη διατήρηση της τάξης, αλλά αυτά είναι εξοπλισμένο ΠΖ.

Ένα στρατόπεδο μεγαλύτερο απ’ αυτό, βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Πελιναίο, με υψόμετρο 1297 μέτρα, που αποτελούν τη σιλουέτα της Χίου. Στη Χίο υπάρχουν τουλάχιστον 15000 στρατιώτες !

Δεν είναι μυστικό.

Καθίστε σε οποιοδήποτε εστιατόριο ή καφετέρια στη Χίο και θα δείτε τα στρατιωτικά οχήματα να έρχονται σε αυτούς τους στρατώνες, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ακόμα και εκείνοι που κάθονται στις καφετέριες εδώ και 20 χρόνια, το βλέπουν!

Η αξιότιμη κυβέρνησή μας το βλέπει τσίμα – τσίμα και ανακοινώνει navtex τσίμα – τσίμα !!

Καθίστε στο κορδόνι της Χίου…

Δεν είναι μόνο Ελληνικά πολεμικά πλοία, αλλά συνεχώς παρκάρουν και πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ, πολεμικά πλοία της Γαλλίας, πολεμικά πλοία της Πορτογαλίας, πολεμικά πλοία της Γερμανίας, πολεμικά πλοία της Ισπανίας.

Εμείς υποτίθεται ότι ανακοινώνουμε navtex και τους ξεμπροστιάσουμε…

Ωστόσο, ακόμη και ο κωφός σουλτάνος γνωρίζει την Ελληνική στρατιωτική παρουσία στη Χίο.

Δεν χρειάζεται να τραβήξετε εικόνες από το διάστημα.

Καθίστε στο κορδόνι της Χίου…

Θα δείτε τα σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής,  που είναι γεμάτα από SAT κομάντος, σαν τα κολοκύθια..

Οι στρατιώτες μεταφέρονται στη Χίο με Ελληνικά κρουαζιερόπλοια.

Επιπλέον… Σχεδόν όλο το προσωπικό των πορθμείων που εκτελούν δρομολόγια από την Αθήνα προς τη Χίο, αλλά και σε όλα τα Ελληνικά νησιά, είναι συνταξιούχοι στρατιωτικοί, ακόμη και οι καμαρότοι, είναι προσωπικό πληροφοριών.

Η ΜΙΤ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών)  μας, γνωρίζει τη Χίο σαν τη χούφτα της..

Δεν είναι αν έρθει στρατιώτης στη Χίο, ακόμα και ένα μεταναστευτικό πουλί ένα έρθει, το γνωρίζει η ΜΙΤ.

Και ενώ έτσι έχει η κατάσταση, η αξιότιμη κυβέρνησή μας ανακοινώνει navtex, σαν να ήταν η πρώτη φορά που άκουσε ότι είχαν συγκεντρώσει στρατεύματα στη Χίο και αυτό παρουσιάστηκε ως «η είδηση της τελευταίας στιγμής…»

Αν πω ότι είναι θλιβερό, δεν γίνεται..

Να πως ότι είναι κωμικό, ακόμα περισσότερο δεν γίνεται..

Το καλύτερο είναι να σιωπήσω, τουλάχιστον θα συνεχίσω να πίνω τον καφέ μου, απέναντι από τη Χίο.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Σχεδόν 51 εκατ. Ιταλοί καλούνται να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για τις γενικές εκλογές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάχαλο στη Ρωσία: Στέλνουν χαρτιά επιστράτευσης σε ασθενείς, ηλικιωμένους και…μαίες

Σε απίστευτη... γκάφα υπέπεσαν οι ρωσικές αρχές στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης που κήρυξε...

Καναδάς: Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του ο κυκλώνας Φιόνα

«Άνευ προηγουμένου» είναι η καταστροφή που προκάλεσε ο κυκλώνας Φιόνα στον ανατολικό Καναδά, σαρώνοντας...

Χάος στο Ιράν: Για τουλάχιστον 54 νεκρούς στις διαδηλώσεις κάνει λόγο ΜΚΟ, 41 «δίνει»...

Ο Ιρανός πρόεδρος ζήτησε από τις δυνάμεις της τάξης να δράσουν «αποφασιστικά» - «Χρησιμοποιούν σκοπίμως πραγματικές σφαίρες», καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

Η Τζόρτζια Μελόνι ανέβαλε την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος – Τι συνέβη

Η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, αποφάσισε να αναβάλει την...

Μεγάλη συναυλία στην Νέα Υόρκη κατά της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής

Η Νέα Υόρκη φιλοξένησε μια μεγάλη συναυλία κατά της κλιματικής αλλαγής και της φτώχειας,...

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.Όπως ανακοίνωσε σήμερα ανέβαλε προσωρινά...

Η στιγμή που ιρανικό drone αυτοκτονίας πλήττει το κτίριο διοίκησης της Οδησσού

Από το βίντεο που κυκλοφόρησε σε ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι εμφανές ότι το...

Κάτοικοι απομακρύνονται από παράκτιες περιοχές στις Φιλιππίνες – Πλησιάζει ο υπερτυφώνας Νόρου

Ο υπερτυφώνας Νόρου κατευθύνεται σήμερα προς τις Φιλιππίνες και αναμένεται να φτάσει στη νήσο...

Επίθεση Ζελένσκι στο Ισραήλ επειδή δεν του δίνουν αντιεροπορικά (αλλά δίνουν στην Κύπρο)!

Ο Ουκρανός ηγέτης παραπονιέται για την άρνηση της Ιερουσαλήμ να παράσχει συστήματα αεράμυνας στη...

Ουκρανικός πύραυλος έπληξε δημοσιογράφους του Russia Today

Ουκρανικός πύραυλος έπληξε το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν το κινηματογραφικό συνεργείο του ανταποκριτή του Russia...

Οργή στην Αρμενία – καταγγέλλουν τον Πασινιάν για προδοσία

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η κυβέρνηση της Αρμενίας εξέδωσε δύο Κούρδους μέλη του...

Αναβολή επ’ αόριστον της διαστημικής αποστολής των ΗΠΑ στη Σελήνη

Η NASA ανέβαλε επ' αόριστον την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους στη Σελήνη, που είχε...

Σχεδόν 51 εκατ. Ιταλοί καλούνται να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για τις γενικές εκλογές

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν 50.869.304 Ιταλοί από τις 7 σήμερα το πρωί (τοπική...

Χάος στην Ιταλία: Μετά τις προκλητικές δηλώσεις της Ούρσουλα κατεβάζουν τις σημαίες της ΕΕ!

Το μεγαλύτερο δώρο στην Μελόνι, τον Σαλβίνι και τον Μπερλουσκόνι φαίνεται πως έκανε η...

Ζελένσκι: Ο Πούτιν «στέλνει πολίτες στο θάνατο»

Την ώρα που χιλιάδες Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να αποφύγουν την υποχρεωτική...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νομιμοποιούνται 1.200.000 οικόπεδα με δασωμένους αγρούς

Ποιοι μπορούν να τεκμηριώσουν εμπράγματο δικαίωμα και σε ποιες περιπτώσεις το Δημόσιο δεν πρόκειται να προβάλει καμία διεκδίκηση

Ξυλοκόπησε τον αστυνομικό πατέρα του που κακοποιούσε τη μητέρα του: «H μάνα μου φοβάται να μην τη σκοτώσει»

Ο νταής αστυνομικός αρνείται τα πάντα και μια ολόκληρη οικογένεια κάθισε στο εδώλιο

Σκανδαλώδη ρουσφέτια με μεταθέσεις στο στράτευμα

Κραυγαλέες περιπτώσεις προσαρμογής (κατά το δοκούν) των προϋποθέσεων για μετακίνηση στο εξωτερικό

Συμβαίνει τώρα: Σύζυγος γνωστού δημάρχου στο νοσοκομείο – προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός!

Η σύζυγος του «γαλάζιου» δημάρχου που έχει απασχολήσει αρνητικά...

Ποιος έλιωσε το κεφάλι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου; Το μοιραίο λάθος ενός μάρτυρα που οδηγεί στην εξιχνίαση

Στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 68χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου,...

Η Μαίρη Χρονοπούλου μιλάει πρώτη φορά για το τι θα συμβεί μόλις εγκαταλείψει τον κόσμο 

Aπό τον Γιάννη ΑρμουτίδηΠαρακολούθησε πικραμένη όλη την τελετή αποχαιρετισμού...

Το μυστικό όπλο του Άδωνι για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία

Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι...

Τα 12 ελληνικά νησιά που «βούλιαξαν» από κόσμο φέτος το καλοκαίρι – Ρεκόρ αφίξεων

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν και φέτος οι ξένοι επισκέπτες στα...

Οι δημοσκοπήσεις γκρεμίζουν το αφήγημα του Μητσοτάκη!

Οι τεχνικές αναλύσεις που ακολουθούν οι Αμερικανοί δείχνουν υποχώρηση 7,4 ποσοστιαίων μονάδων από την αρχή του 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ