Παρασκευή 7/5/2021

«Καρφί» Ερντογάν: «Όσοι προσπάθησαν να αγνοήσουν την Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο πλησιάζουν τώρα στο τραπέζι της διπλωματίας»

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάσει, ενώ άφησε υπονοούμενα και για τη Γαλλία: «Όσοι αγνοούν την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και προσπαθούν να μας αναγκάσουν να δεχτούμε τις δικές τους θέσεις και χάρτες πλησιάζουν τώρα στο τραπέζι της διπλωματίας».

Και συνέχισε με σαφείς αιχμές τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη Γαλλία: «Εκείνοι που προσπαθούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες της περιοχής μας και εχθρεύονται την Τουρκία, έχουν τους δικούς τους σκοπούς. Αυτοί τρέφονται από την ένταση και την εχθρότητα δεν θέλουμε να οδηγήσουν τη χώρα τους σε καταστροφή για πολιτικό και οικονομικό όφελος. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι χώρες που έχουν αποδείξει την υποκρισία και το συμφέρον τους σε πολλές ανθρωπιστικές κρίσεις, δεν μπορούν να μιλούν για δικαιώματα και δικαιοσύνη στον κόσμο».

«Όσοι γυρίζουν την πλάτη τους σε ιστορικά γεγονότα, διεθνείς συμφωνίες και ορατές αλήθειες για λόγους προστασίας των συμφερόντων μερικών χωρών στην Κύπρο και στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου δεν έχουν τίποτα να πουν στον κόσμο».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Δεν διεκδικούμε τα δικαιώματα, το νόμο ή την αξιοπρέπεια κανενός. Θέλουμε απλώς να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα, ο νόμος και τα συμφέροντά μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ