Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Η σκυτάλη στην Johnson & Johnson: Ξεκινάει η 3η φάση κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Με πολλές ελπίδες ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 23/09, στις ΗΠΑ η τρίτη φάση δοκιμών από την Johnson & Johnson για το πολυπόθητο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τρίτη αυτή φάση κλινικών δοκιμών θα συμμετάσχουν 60.000 εθελοντές από 215 περιοχές στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες, στους οποίους και θα χορηγηθεί το εμβόλιο μιας δόσης που παρασκευάζει η εταιρεία.

Η Johnson & Johnson είναι η τέταρτη εταιρεία που ξεκινάει ευρείες κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, πίσω από την Moderna, την Pfizer/BioNTech και την AstraZeneca, με το υποψήφιο εμβόλιο να παρασκευάζεται από τη θυγατρική της, Janssen Pharmaceutical Companies.

Να σημειωθεί ότι, οι κλινικές έρευνες της Johnson & Johnson αφορούν μονή δόση εμβολίου, τη στιγμή που οι άλλες φαρμακευτικές κάνουν λόγο για εμβόλιο δυο δόσεων. Μάλιστα, οι πρώτες δοκιμές που έγιναν στις φάσεις 1 και 2 σε ΗΠΑ και Βέλγιο, έδειξαν ότι μια δόση είναι αρκετή για να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης