Τετάρτη 23/6/2021

Μυστηριώδης η παραίτηση καρδιναλίου από το Βατικανό! Κατηγορείται για ύποπτη υπόθεση ακινήτων

Ερωτήματα εγείρει η μυστηριώδης παραίτηση από τα καθήκοντά του, στους κόλπους της κυβέρνησης της Αγίας Έδρας, ενός καγκελαρίου με μεγάλη επιρροή στο Βατικανό, του Ιταλού Άντζελο Μπέτσου, ο οποίος κατηγορείται σε μια ύποπτη υπόθεση ακινήτων.

Ο Μπέτσου, οποίος δηλώνει «αναστατωμένος και αθώος», υποστηρίζει ότι «τον έσπρωξαν προς την έξοδο», και ότι ο Πάπας τον ώθησε σε παραίτηση.

Η Αγία Έδρα, με ανακοίνωσή της έκανε γνωστή την παραίτηση του καρδιναλίου χωρίς, ωστόσο, να επεκταθεί ή να αιτιολογήσει την κίνηση αυτή.

Ο καρδινάλιος είχε θητεύσει επί επτά χρόνια ως αναπληρωτής του υπουργού Εσωτερικών του Βατικανού και βρισκόταν σε διαρκή επαφή με τον Πάπα Βενέδικτο 16ο και στη συνέχεια με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Το 2018 ο Πάπας Φραγκίσκος τον έχρισε καρδινάλιο και τέθηκε αμέσως επικεφαλής της διοίκησης της Αγίας Εδρας που είναι αρμόδια να ερευνά και να αποφαίνεται για τις αγιοποιήσεις.

Οι αδιαφανείς οικονομικές διευθετήσεις για αγορά ακινήτου στο Λονδίνο

Το όνομα του καρδιναλίου είχε εμπλακεί στην έρευνα που άρχισε πριν από περίπου έναν χρόνο και απασχόλησε έντονα την ιταλική κοινή γνώμη, σχετικά με τις αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές για την αγορά ενός μεγάλου ακινήτου στο Τσέλσι του Λονδίνου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη πέρυσι ένας Ιταλός επιχειρηματίας. Σύμφωνα με αποκαλύψεις του ιταλικού περιοδικού «L’Espresso», που θα κυκλοφορήσει αυτή την Κυριακή, ο εν λόγω καρδινάλιος είχε κατευθύνει επανειλημμένα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ της ιταλικής αρχιεπισκοπής και της Αγίας Εδρας προς έναν συνεταιρισμό στη Σαρδηνία, ο οποίος διευθύνεται από τον αδελφό του, βρίσκεται υπό την αιγίδα της αρχιεπισκοπής της Σαρδηνίας και ασχολείται με την κοινωνική επανένταξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ