Η Ταϊβάν σπάει τα ταμπού στο γάμο ομοφυλόφιλων

Must Read

Το μεγάλο ΝΑΙ στο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων είπε το κοινοβούλιο της Ταϊβάν. Η πλειοψηφία των βουλευτών της Ταϊβάν  ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου που επιτρέπει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να “συνάπτουν αποκλειστικές, μόνιμες ενώσεις” καθώς και ένα άρθρο που τους επιτρέπει να ζητούν την εγγραφή αυτών τν ενώσεων στο “μητρώο γάμων”.

Η εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου κα Κόλας Γιοτάκα,  εξήγησε ότι κάποιοι βουλευτές επιθυμούσαν να αντικατασταθεί στο νομοσχέδιο η λέξη “γάμος” με τη λέξη “ένωση” προκειμένου να καθησυχαστούν οι πιο συντηρητικοί από τους βουλευτές.
Ενώ, συμπλήρωσε ότι  «Ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να στηρίξουν την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου».

Σύμφωνα με την κα Γιοτάκα, η ιστορική αυτή κίνηση θα βοηθήσει την κοινωνία της Ταϊβάν να σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου η Ταϊβάν γίνεται η πρώτη χώρα της Ασίας που νομιμοποιεί το γάμο ομοφυλοφίλων. (Ανθή)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This