Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Συριακό Παρατηρητήριο: Η πρώτη ομάδα Σύρων μαχητών εστάλη από την Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο ότι μια ομάδα Σύρων μαχητών υποστηριζόμενη από τουρκικές φατρίες, βρίσκεται μέσω Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτή η ομάδα έφτασε στην Τουρκία λίγες μέρες νωρίτερα από το Αφρίν του Χαλεπίου.

Πηγές του SOHR (Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει άλλη μια ομάδα που ετοιμάζεται να σταλεί στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτές οι εξελίξεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής της Τουρκίας να μετατρέψει τους Σύρους μαχητές σε μισθοφόρους.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το SOHR ότι η τουρκική κυβέρνηση μετέφερε πάνω από 300 μαχητές των συγκεκριμένων συριακών φατριών, από τα χωριά και τις πόλεις του καντονιού Αφρίν στο βορειοδυτικό Χαλέπι.

Οι ίδιοι οι μαχητές δήλωσαν ότι μεταφέρθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν «για να φυλάξουν τα σύνορα του κράτους» με αντάλλαγμα μισθούς 1.500 έως 2.000 δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]