Συντριπτικές οι απώλειες των Αζέρων από την αντεπίθεση των Αρμενίων

Must Read

Η κολοσσιαία κινητοποίηση των αρμενίων τις τελευταίες ώρες και η αντεπίθεση που πραγματοποίησαν με τουλάχιστον 5000 στρατιώτες επιπλέον από την γενική επιστράτευση αλλά και τους εθελοντές, φαίνεται ότι δημιούργησε μεγάλο ρήγμα στο μέτωπο του Αρτσάχ και της δύναμης των Αζέρων που πολεμούν έχοντας στο πλευρό τους χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες σταλμένος από την Τουρκία.

Ήταν ίσως ο αστάθμητος παράγοντας που δεν υπολόγιζε ο Αλίεφ με αποτέλεσμα τις τελευταίες ώρες να μέτρα σχεδόν 500 νεκρούς, τους οποίους μάλιστα δεν ανακοινώνει επίσημα! Σε αντίθεση με το αρμενικό υπουργείου άμυνας που βγάζει επίσημες ανακοινώσεις των απωλειών, μεταδίδοντας μάλιστα στα κεντρικά δελτία ένα προς ένα τα ονόματα των νεκρών ηρώων.

Το υπουργείο άμυνας του Αρτσάχ ανακοίνωσε πως ο εισβολέας εξάντλησε το οπλοστάσιο του αφού χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του. Αντίθετα οι δυνάμεις των Αρμενίων κινήθηκαν με μία συντονισμένη δράση τακτικού στρατού και ανταρτοπολέμου, έχοντας το στρατηγικό πλεονέκτημα της απόλυτης γνώσεις της μορφολογίας της περιοχής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, Αρμένιοι καταδρομείς περικύκλωναν ομάδες Αζέρων και τους εξόντωναν ακόμα και σε μάχες σώμα με σώμα. Με αυτόν τον τρόπο κατέρριψαν το στρατηγικό πλεονέκτημα του εχθρού ο οποίος είναι πολυπληθέστερος και πολύ καλά εξοπλισμένος. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η πλευρά των αρμενίων έχει δώσει στη δημοσιότητα και βίντεο με τους νεκρούς Αζέρους.

Τις επόμενες ώρες μάλιστα αναμένονται άλλοι 10.000 άνδρες να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Αρτσάχ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This