Ένα βήμα πριν την πρωθυπουργία ο Μπόρις Τζόνσον

Must Read

Ολοκληρώνεται σήμερα η ψηφοφορία των Συντηρητικών της Βρετανίας, από την οποία θα προκύψει ο διάδοχος της Τερέζα Μέι στον πρωθυπουργικό θώκο, με τον Μπόρις Τζόνσον να αποτελεί το αδιαμφισβήτητο φαβορί.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας ψηφοφορίας, στην οποία αναμετράται ο 55χρονος πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρώην υπουργός Εξωτερικών με τον 52χρονο Τζέρεμι Χαντ, νυν υπουργό Εξωτερικών, θα ανακοινωθούν αύριο.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, νικητής της ψηφοφορίας αναμένεται να είναι ο Τζόνσον. Μάλιστα, τα στοιχεία πρόσφατης μέτρησης, που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο των Συντηρητικών Conservativehome, δείχνουν πως ο Τζόνσον αναμένεται να σαρώσει συγκεντρώνοντας το 73% των ψήφων!

Στην ψηφοφορία μετέχουν τα περίπου 160.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος.
Ο νικητής θα αναλάβει την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την Τετάρτη θα παρουσιαστεί στην βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία θα του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Όποιος από τους δύο υποψηφίους αναλάβει την πρωθυπουργία, εκτός από το ότι θα πρέπει να φέρει εις πέρας το το Brexit, θα βρεθεί με το «καλημέρα σας» αντιμέτωπος και με τη μεγάλη διπλωματική κρίση που προέκυψε την περασμένη Παρασκευή, μετά την σύλληψη από τις αρχές του Ιράν του δεξαμενόπλοιου με βρετανική σημαία Stena Impero, στα στενά του Χορμούζ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This