Τρίτη 22/6/2021

Ο Μακρόν κήρυξε τον πόλεμο σε ισλαμιστές και Τούρκους προπαγανδιστές

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κήρυξε τον πόλεμο κατά του εγχώριου θρησκευτικού φονταμελισμού, των γκέτο, των αποσχιστικών τάσεων εντός της γαλλικής κοινωνίας, των παράνομων τζαμιών (που χρηματοδοτούνται κυρίως από την Τουρκία) και την υπεράσπιση των αρχών και αξιών της Γαλλίας, με νόμο που θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο.

Σε πέντε μεγάλους άξονες στηρίζει ο Μακρόν τη μελλοντική δράση και τα μέτρα πρόληψης κατά της ριζοσπαστικοποίησης: δημόσιες υπηρεσίες (όχι μαντίλες, όχι σεξιστικές διακρίσεις σε λεωφορεία ή μαζικά μέσα μεταφοράς), ενώσεις πολιτών, σχολεία, ανεξαρτησία του Ισλάμ στη Γαλλία και αγάπη στη Δημοκρατία.

Προβλέπει δε να παρουσιάσει το σχετικό νομοσχέδιο «κατά των αποσχιστικών τάσεων στην κοινωνία» στο υπουργικό Συμβούλιο στις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο, προβλέπεται ότι θα καταργηθούν οι δάσκαλοι των «εθνικών γλωσσών» που έρχονται στη Γαλλία από Τουρκία, Μαρόκο, και Αλγερία και συχνά δεν μιλούν γαλλικά. Θα υπάρξει πλέον αυστηρός έλεγχος στους διορισμούς, ενώ  σε συνεργασία με το Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης στη Γαλλία (CFCM ) θα ξεκινήσει η διαδικασία εκπαίδευσης Ιμάμηδων με απονομή σχετικού τίτλου σπουδών στη Γαλλία και όχι ξενόφερτους.

Μάλιστα, αναφορικά με τη χρηματοδότηση των θρησκευτικών ενώσεων και των τζαμιών της χώρας, ο Μακρόν ξεκαθάρισε ότι επιδιώκει την κατάργηση των έξωθεν χρηματοδοτήσεων από Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία, ή και από χώρες του Μαγκρέμπ (βόρεια Αφρική).

Συχνά τα χρήματα έρχονται από ιδιωτικά συμφέροντα για υποτιθέμενη βοήθεια προς αθλητικές οργανώσεις ή για βοήθεια επισιτισμού, αλλά αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους οι ισλαμιστές βρίσκουν την ευκαιρία να προσηλυτίσουν τους αδύναμους. Ο Γάλλος Πρόεδρος υποσχέθηκε μεγαλύτερο έλεγχο και διεύρυνση των κριτηρίων, βάσει των οποίων οι νομάρχες θα μπορούν να προχωρούν στη διάλυση των οργανώσεων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ