Πολιορκητικός κριός ο κορωνοϊός σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Γερμανία, Ιρλανδία

Must Read

Ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο των Αρχών και το «φάντασμα» του lockdown κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία του, έστω και σε τοπικό επίπεδο… προς το παρόν.

Lockdown σε συνοικίες της Νέας Υόρκης

Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη να ξανακλείσει σχολεία και καταστήματα σε εννέα συνοικίες του Μπρούκλιν και του Κουίνς, όπου παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διευκρίνισε ότι θέλει τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη και περιμένει την σύμφωνη γνώμη του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Εάν εγκριθούν, θα είναι η πρώτη φορά που η πρώτη αμερικανική μητρόπολη, που εξελίχθηκε σε υπόδειγμα ελέγχου της επιδημίας μετά τον θάνατο 24.000 ανθρώπων, θα είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα πίσω στην άρση των μέτρων της.

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Παρίσι – Νέα μέτρα από Τρίτη

Η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, πράγμα που επισύρει την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη.

Η νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων θα ανακοινωθεί την Δευτέρα και θα είναι διάρκειας δεκαπέντε ημερών, διευκρίνισε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Γερμανός επιδημιολόγος: Σχεδόν ολόκληρη η χώρα θα είναι σύντομα επικίνδυνη περιοχή

Πολύ σύντομα, σχεδόν όλη η Γερμανία θα είναι «περιοχή κινδύνου», με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, προειδοποιεί ο καθηγητής επιδημιολογίας και εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Οι ισχύοντες κανόνες καραντίνας (ενν. το όριο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες) σε πολύ λίγο καιρό δεν θα έχουν πλέον σχεδόν κανένα νόημα», δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ στην εφημερίδα «Tagesspiegel» και ζήτησε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, με κυριότερο αυτό της απαγόρευσης των ιδιωτικών εορταστικών εκδηλώσεων για περισσότερα από 25 άτομα. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να επιβληθεί η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους ανοιχτούς χώρους όπου δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις.

Ήδη πάντως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», έξι από τις 401 περιφέρειες της Γερμανίας χαρακτηρίζονται «επικίνδυνες». Οι τρεις από αυτές βρίσκονται στο Βερολίνο.

Η επιτροπή δημόσιας υγείας της Ιρλανδίας προτείνει την επιβολή πλήρους lockdown

Η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων δημόσιας υγείας της Ιρλανδίας συμβουλεύει την κυβέρνηση να κινηθεί προς την επιβολή του υψηλότερου επιπέδου περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19 επιβάλλοντας πλήρες lockown, μετέδωσε το εθνικό δίκτυο RTE.

Η επιτροπή απέστειλε επιστολή προς την κυβέρνηση προτείνοντας την επιβολή περιορισμών επιπέδου 5. Όλες οι κομητείες της Ιρλανδίας βρίσκονται σήμερα στο επίπεδο 2 των περιοριστικών μέτρων, εκτός του Δουβλίνου και του Ντόνεγκαλ που βρίσκονται στο επίπεδο 3.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων του επιπέδου 5, οι άνθρωποι καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι, εκτός των περιπτώσεων φυσικής άσκησης σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την κατοικία τους, ενώ επιτρέπονται ολιγάριθμες συγκεντρώσεις σε περίπτωση κηδειών και γάμων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This