Υγειονομική βόμβα η Τουρκία! Έκρυβαν δεκάδες χιλιάδες κρούσματα

Must Read

Η Τουρκία σταμάτησε να ανακοινώνει όλες τις περιπτώσεις κορωνοϊού πριν από μήνες και αντ ‘αυτού ανακοινώνει μόνο τον αριθμό των «ασθενών» που βγαίνουν θετικοί έχοντας  συμπτώματα.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα αναγνώρισε το γεγονός την Τετάρτη, καθώς απάντησε στους ισχυρισμούς βουλευτή της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση κρύβει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό κρουσμάτων Covid-19. Τα σχόλιά του εξόργισαν τις ιατρικές ομάδες που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι τροφοδότησε το ξέσπασμα της χώρας.

Η απόφαση να σταματήσει η καταμέτρηση ατόμων που έχουν κορωνοϊό, αλλά δεν χρειάζονται θεραπεία, λήφθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού ασυμπτωματικών περιπτώσεων που εντοπίστηκαν από εκτεταμένα τεστ, σύμφωνα με τουρκική πηγή.

Ελήφθη λίγο πριν το υπουργείο -στις 29 Ιουλίου- τροποποιήσει τη διατύπωση στις ενημερώσεις του Covid-19 για να αναφέρει νέους αριθμούς «ασθενών» αντί για νέες «περιπτώσεις», είπε πηγή.

Η Τουρκική Ιατρική Ένωση, TTB, αντέδρασε στην τελευταία παραδοχή επικρίνοντας τη μεθοδολογία του υπουργείου και κατηγορώντας την Koca ότι εξακολουθεί να κρύβει τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων.

«Ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που έχουν θετικά αποτελέσματα εξετάσεων δεν υπολογίζονται στους επίσημους αριθμούς. Το λέμε αυτό εδώ και έξι μήνες. Δεν διαχειριστήκατε τη διαδικασία με διαφάνεια. Κρύψατε τα γεγονότα. Δεν σταματήσατε την εξάπλωση της πανδημίας», ανέφερε η TTB απευθυνόμενη στον υπουργό.

Ένα έγγραφο που αποκάλυψε το κόμμα της αντιπολίτευσης CHP, στις 29 Σεπτεμβρίου από κέντρα δοκιμών σε εθνικό επίπεδο, έδειξε ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ήταν 20 φορές υψηλότερος από τους επίσημους αριθμούς.

Ο βουλευτής του CHP, Μουράτ Εμίρ, δήλωσε ότι τα έγγραφα παρουσιάζουν στιγμιότυπα οθόνης των αποτελεσμάτων των επίσημων εργαστηρίων που δεν είναι ανοιχτά στο κοινό και  αποκάλυψε ένα ακόμα έγγραφο από το εσωτερικό εργαστηριακό σύστημα του υπουργείου, το οποίο έδειξε ότι βρέθηκαν 29.377 νέες περιπτώσεις Covid-19 στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ το υπουργείο ανακοίνωσε 1.512 «ασθενείς» εκείνη την ημέρα.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο καθηγητής Καγιλχάν Παλά, μέλος της Oμάδας Παρατήρησης Covid 19 του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας, ανέφερε πως από τον Απρίλιο και μετά, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων δεν ανακοινώνονται.

Στο λογαριασμό του στο Twitter ο Παλά, δήλωσε το εξής: «Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων τον Απρίλιο ήταν 20%. Σύμφωνα με τον γαλάζιο πίνακα τον Απρίλιο:

Συνολικός αριθμός τεστ 941.214

Συνολικός αριθμός κρουσμάτων 106.673

Ποσοστό κρουσμάτων επί των τεστ 11,3%

Αν όμως το ποσοστό θετικών τεστ ήταν 20%, τότε αυτό σημαίνει 188.243 κρούσματα και υπό αυτή την έννοια 81.570 κρούσματα δεν ανακοινώθηκαν».

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 318.663 άτομα στην Τουρκία έχουν αναγνωριστεί ως «ασθενείς» κορωνοϊού από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα, με 8.195 θανάτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This