Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Οι S-400 και οι πιθανές αμερικανικές κυρώσεις γκρέμισαν ξανά την τουρκική λίρα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η τουρκική λίρα έπεσε σε χαμηλό ρεκόρ έναντι του δολαρίου αφότου αξιωματούχος των ΗΠΑ προειδοποίησε την Τουρκία να μη δοκιμάσει το σύστημα αεροπορικής άμυνας που αγόρασε από τη Ρωσία.

Η λίρα έπεσε στα 7,8685 ανά δολάριο. Συναλλασσόταν κάτω 0,6% στα 7,835 έναντι του νομίσματος των ΗΠΑ στις απογευματινές συναλλαγές. Οι απώλειες φέτος συνολικά είναι σχεδόν 25%.

Νωρίς το πρωί, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας είναι στο τραπέζι, αν αυτή προχωρήσει στις δοκιμές των S-400.

«Με κάποιους τρόπους, η δοκιμή των S-400 είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση στους επενδυτές ότι η γεωπολιτική και στρατιωτική σχέση της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να επαναρυθμιστεί σύντομα», δήλωσε ο Έρικ Μέιερσον, ανώτερος οικονομολόγος της Handelsbanken.

«Μία τέλεια καταιγίδα χτυπά αυτή τη στιγμή την Τουρκία. Είναι μία από τις πιο ευάλωτες αναδυόμενες αγορές λόγω του πολύ εύθραυστου θεσμικού πλαισίου και των πολύ μεγάλων χρηματοδοτικών αναγκών», δήλωσε στέλεχος της Danske Bank.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ