Σύγκρουση Τζόνσον – Κομισιόν ακόμη δεν βγήκε πρωθυπουργός!

Must Read

Αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία των Τόρις και την ανάδειξή του σε νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε τις προθέσεις του σχετικά με το Brexit, υποσχόμενος ότι θα το φέρει εις πέρας στις 31 Οκτωβρίου.

«Θα δραστηριοποιήσουμε τη χώρα. Θα φέρουμε εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και θα εκμεταλλευθούμε όλες τις ευκαιρίες που θα φέρει», δήλωσε ο Τζόνσον σε ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Λίγο πριν, βέβαια, προβλέποντας τα αποτελέσματα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, έκανε τη δική του ανακοίνωση σε σχέση μ’ αυτό.

«Οποιοδήποτε Brexit χωρίς συμφωνία θα αποτελούσε τραγωδία τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για τη Βρετανία, αλλά το ευρωπαϊκό μπλοκ θα παραμείνει προσηλωμένο στη συμφωνία αποχώρησης, που συνομολογήθηκε με το Λονδίνο», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση του ονόματος του νέου επικεφαλής των Τόρις.

«Ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε με την άνεσή του να είναι με την μία ή την άλλη πλευρά. Του χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αποφασίσει… και τώρα η θέση του είναι ξεκάθαρη», είπε ο Φρανς Τίμερμανς.

«Θεωρώ ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι επίσης ξεκάθαρη. Το Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει προσηλωμένη στην συμφωνία», δήλωσε ο Τίμερμανς, αναφερόμενος στις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις του Μπόρις Τζόνσον για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, η οποία έχει απορριφθεί ήδη τρεις φορές από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στο μεταξύ, από την βρετανική κυβέρνηση δεν λείπουν τα εσωκομματικά προβλήματα λόγω Brexit. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ντέιβιντ Γκωκ, επιβεβαιώσε μέσω twitter την πρόθεσή του να παραιτηθεί, όπως, άλλωστε, είχε προαναγγείλει.

Ο κ. Γκωκ είχε πει ότι δε θα υπηρετούσε σε μία κυβέρνηση υπό τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς διαφωνεί με την προθυμία του να βγάλει τη Βρετανία εκτός ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Στην ανάρτησή του αναφέρει πως από αύριο θα υπηρετεί το κόμμα ως απλός βουλευτής.

Τις παραιτήσεις τους πριν ο κ. Τζόνσον λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα έχουν προαναγγείλει και άλλοι υπουργοί, όπως ο Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This