Κυριακή 20/6/2021

Οι S-400 αποδεικνύουν την απίστευτη υποκρισία του ΝΑΤΟ στο θέμα της Τουρκίας

Κούφιες αποδεικνύονται οι απειλές της Δύσης και ειδικά των νατοϊκών χωρών (κυρίως των υπερδυνάμεων προεξάρχουσας της Αμερικής) ότι η Τουρκία θα αντιμετώπιζε πολύ σκληρές κυρώσεις εάν ενεργοποιούσε τους S-400.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουμε τη στοχοποίηση ελληνικών αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής από τους ρωσικούς πυραύλους που διαθέτει η Τουρκία και τώρα, τη μεγάλη άσκηση που γίνεται αποκλειστικά και μόνο για εκπαίδευση στην χρήση των S-400, αλλά και πάλι, η Δύση κάνει ότι δεν βλέπει.

Και γι’ αυτό, η Τουρκία τραβάει το σχοινί στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ (η οποία αγνοεί τις επιστολές Γερουσιαστών της για το θέμα), με την υδρογραφική υπηρεσία της Σαμψούντας να βγάζει NAVTEX για ασκήσεις με τους S-400, 13-16 Οκτωβρίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι ασκήσεις με τον χαρακτηρισμό «επείγουσες», φέρεται ότι θα θέσουν σε λειτουργία, από το όχημα ελέγχου εντολών και το όχημα εκτόξευσης πυραύλων (TEL), μέχρι τα εξαρτήματα ραντάρ του συστήματος S-400 και τους εκτοξευτές πυραύλων.

Οι S-400 θα δοκιμαστούν στο πεδίο δοκιμών της Σινώπης και οι αρχές πολιτικής αεροπορίας της πόλης έχουν απαγορεύσει όλες τις πτήσεις μεταξύ Σινώπης και Ούνιε, ανατολικά του πεδίου δοκιμών, σε υψόμετρο μικρότερο από 25.000 πόδια.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι S-400 που θα εκτοξευθούν ανατολικά κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μεταφέρθηκαν με οκτάτροχα στρατιωτικά φορτηγά, ενώ στρατιωτικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το defensenews.com δήλωσαν ότι μια παρτίδα 10 στόχων-drones Banshee που κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταφέρθηκαν επίσης στη Σινώπη για τις δοκιμές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ