Το μπλόκο της Σαουδικής Αραβίας στα «made in Turkey» προϊόντα… πονάει και τις διεθνείς εταιρείες ένδυσης

Εμπορικός «πόλεμος» της Άγκυρας με το Ριάντ

Must Read

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει ακάθεκτη τον οικονομικό «στραγγαλισμό» της Τουρκίας, αυτή τη φορά διά της πλαγίας οδού, με το άτυπο εμπάργκο που έχει επιβάλει στα τουρκικά προϊόντα και σε όσα παράγονται στην Τουρκία.

«Η εξέλιξη αποτελεί την τελευταία ένδειξη κλιμάκωσης της αντιπαλότητας μεταξύ των δύο χωρών λόγω των αποσταθεροποιητικών παρεμβάσεων της Άγκυρας στον αραβικό κόσμο» αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, προσθέτοντας ότι αυτό έχει πλήξει, εκτός των τουρκικών και διεθνείς εταιρείες ειδών ένδυσης που έχουν μονάδες παραγωγής στη χώρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οκτώ μεγάλοι τουρκικοί επιχειρηματικοί σύνδεσμοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εξέφραζαν την απογοήτευσή τους για την αρνητική στάση του Ριάντ έναντι των τουρκικών εταιρειών, ζητώντας να γίνει διάλογος για να λυθεί η διαφορά και προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα προκληθεί ζημία στις οικονομίες και στους λαούς και των δύο χωρών».

Η Σαουδική Αραβία «έχει απαγορεύσει όλες τις εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Τουρκία» ενημέρωσε τους Τούρκους προμηθευτές στέλεχος του ισπανικού ομίλου ειδών ένδυσης Mango με ηλεκτρονική επιστολή που περιήλθε σε γνώση των Financial Times. Ο ισπανικός όμιλος, που είναι ένας από τους πολλούς ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς ομίλους ειδών ένδυσης με εγκαταστάσεις στην Τουρκία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι εταιρείες του «αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στην επιβράδυνση της διαδικασίας εκτελωνισμού των τουρκικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία».

Οι Τούρκοι εξαγωγείς διαμαρτύρονται ότι τα εμπορεύματά τους αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις στα σαουδαραβικά τελωνεία, ενώ οι σαουδαραβικές Αρχές επιμένουν πως δεν έχουν επιβάλει κανέναν περιορισμό στα τουρκικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This