Άρθρο – φωτιά της New York Post κατά της Τουρκίας λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές!

Must Read

Το έντυπο που υποστηρίζει παραδοσιακά τους ρεπουμπλικάνους και τον Τραμπ, Εξαπολύει άνευ προηγουμένου επίθεση στην Τουρκία, κάνοντας ευθέως αναφορά στη γενοκτονία και ρίχνοντας της την κυρία ευθύνη για τον πόλεμο στο Αρτσάχ!
Η συγκυρία μάλιστα που γίνεται αυτό το αφιέρωμα, έχει ιδιαίτερη σημειολογία καθώς αναλύεται ως πίεση στον πρόεδρο να πάρει θέση άμεσα κατά της Τουρκίας.

Τι λέει το άρθρο:

Η διεξαγωγή ενός πολέμου «δι’ αντιπροσώπων»  στην Αρμενία μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά είναι μια φρικτή ηχώ της γενοκτονίας που έκανε η Τουρκία εναντίον των Αρμενίων πριν από έναν αιώνα.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, το Αζερμπαϊτζάν αναζοπύρωσε τη σύγκρουσή του με την Αρμενία, κατηγορώντας την για απρόβλεπτες επιθέσεις. Επίμαχο θέμα είναι ο θύλακας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ένα ορεινό έδαφος 150.000 ανθρώπων (κυρίως Αρμενίων) που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά κατοικείται από Αρμενίους.

Το αντιτουρκικό άρθρο της New York Post

Οι Αζέριοι είναι σαφώς οι επιτιθέμενοι: Όχι μόνο ξεπερνούν τους Αρμένιους 3 προς 1, αλλά εκσυγχρονίζουν τον στρατό τους με μια τεράστια βοήθεια από τους Τούρκους.

Έτσι, η καταστροφή μερικών από τα ελικόπτερα και τα άρματα των Αζέρων από την Αρμενία ήταν πιθανότατα η απάντηση σε μια εισβολή.

Η υποστήριξη του Ερντογάν στο Αζερμπαϊτζάν είναι μεν μια απόσπαση της εγχώριας προσοχής από την κατάσταση της οικονομίας του, αλλά μετατρέπει μια μακροχρόνια τοπική σύγκρουση σε μεγαλύτερη γεωπολιτική κρίση . Η Αρμενία μπορεί να αντισταθεί μόνο με την υποστήριξη της Ρωσίας, η οποία την τροφοδοτεί με όπλα – που σημαίνει ότι είναι ένα βημα πριν την άμεση διένεξη μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

«Είμαστε ένα βήμα μακριά από έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας», λέει η Olesya Vartanyan του International Crisis Group, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην πρόληψη θανατηφόρων συγκρούσεων.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ, ο Πάπας Φραγκίσκος και άλλοι ζήτησαν κατάπαυση του πυρός, ο Ερντογάν ρίχνει λάδι στην φωτιά, προσφέροντας ασταμάτητη υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν.

Αλλά η ιστορία καθιστά την δράση της Τουρκίας παραπάνω από τρομακτική: η Άγκυρα εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει την Αρμένικη γενοκτονία με περίπου 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και τώρα έχει την τάση να σφαγιάσει αμέτρητα περισσότερους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This