Σιγκαπούρη: Κατασχέθηκαν 8,8 τόνοι ελεφαντόδοντου

Must Read

8,8 τόνους ελεφαντόδοντου, που προερχόταν από σχεδόν 300 αφρικανικούς ελέφαντες, κατέσχεσαν οι αρχές της Σιγκαπούρης. Η συγκεκριμένη ποσότητα είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί ποτέ στη χώρα.

Το ελεφαντόδοντο που κατασχέθηκε υπολογίζεται ότι είναι αξίας 11,5 εκατομμυρίων ευρώ και μεταφερόταν μέσω Σιγκαπούρης στο Βιετνάμ από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Οι αρχές της Σιγκαπούρης διευκρίνισαν ότι στην κατάσχεση αυτή περιλαμβάνεται επίσης η τρίτη μεγαλύτερη ποσότητα φολίδων παγκολίνου που έχουν κατασχέσει φέτος.

Οι παγκολίνοι είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του λαθρεμπορίου άγριων ζώων στον κόσμο. Το κρέας τους έχει μεγάλη ζήτηση στο Βιετνάμ και στην Κίνα, ενώ οι φολίδες τους χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, αν και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες αμφισβητούνται από τους επιστήμονες της ιατρικής.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανέφεραν ότι κατασχέθηκαν 11,9 τόνοι φολίδων παγκολίνου, αξίας περίπου 31,9 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίες προέρχονται από περίπου 2.000 παγκολίνους.

Σημείο διέλευσης του παράνομου εμπορίου

«Οι φολίδες παγκολίνου που κατασχέθηκαν και το ελεφαντόδοντο θα καταστραφούν για να εμποδιστεί μια επανεισαγωγή τους στην αγορά», ανακοίνωσε η Τελωνειακή και Μεταναστευτική Αρχή Σημείων Ελέγχου και το Συμβούλιο Εθνικών Δρυμών.

Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετές κατασχέσεις, συμπεριλαμβανομένων κεράτων ρινόκερου, στην Σιγκαπούρη, στο Χονγκ Κονγκ και στο Βιετνάμ.

«Η Σιγκαπούρη εμπλεκόταν πάντα ακούσια στο παγκόσμιο εμπόριο ελεφαντόδοντου για δύο λόγους: την παγκόσμια συνδεσιμότητά της όπως και την παρουσία μιας μικρής εγχώριας αγοράς στην οποία μπορεί να πωληθεί νόμιμα το προ της δεκαετίας του 1990 ελεφαντόδοντο», δήλωσε ο Κιμ Στένγκερτ, επικεφαλής του γραφείου επικοινωνιών του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στη Σιγκαπούρη.

«Η πυκνότητα αυτών των ευρείας κλίμακας κατασχέσεων αποτελεί ισχυρή απόδειξη του οργανωμένου εγκλήματος που κρύβεται πίσω από το παράνομο εμπόριο ειδών της άγριας φύσης μέσω ή στην Σιγκαπούρη», σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This