Κυριακή 20/6/2021

Στη Νορβηγία τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα είναι δωρεάν για όλους!

Η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το εμβόλιο θα ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας

Τον τρόπο να αντιμετωπίσει (ως ένα σημείο) τους αρνητές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά και όσους εμφανιστούν διστακτικοί απέναντί του, φαίνεται πως βρήκε η κυβέρνηση της Νορβηγίας, ανακοινώνοντας ότι θα το προσφέρει δωρεάν σε όλους τους πολίτες!   

Η Νορβηγία, η οποία είναι μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα έχει πρόσβαση στα εμβόλια που θα αποκτήσει η Ε.Ε. μέσω συμφωνιών με φαρμακευτικές εταιρίες. «Θέλουμε όσο το δυνατόν πιο πολλοί άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να λάβουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Γι’ αυτό το λόγο ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν», ανέφερε σε ανακοίνωση η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.

Η Σουηδία, μέλος της Ε.Ε. και γειτονική χώρα της Νορβηγίας, θα αγοράσει περισσότερα εμβόλια απ’ όσα χρειάζεται και θα τα πουλήσει στη Νορβηγία. «Η Ε.Ε. έχει έως τώρα καταλήξει σε συμφωνίες με τρεις διαφορετικές εταιρίες παραγωγής εμβολίου και διαπραγματεύεται συμφωνίες με αρκετούς άλλους παραγωγούς. Η Νορβηγία καλύπτεται από αυτές τις συμφωνίες μέσω συμφωνιών επαναπώλησης με την Σουηδία», ανέφερε η κυβέρνηση σε σημερινή της ανακοίνωση.

Μέλος του COVAX

Η Νορβηγία είναι επίσης μέλος του COVAX, του παγκόσμιου προγράμματος για τη διανομή εμβολίων της COVID-19 που έχει τη στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και στον οποίο συμμετέχουν άλλα 171 κράτη, μαζί και η Κίνα, όχι όμως οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

(πηγή: ΑΠΕ)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ