Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μιας και η προηγούμενη απέτυχε

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Με ανταλλαγή αιχμαλώτων και νεκρών και από τις δύο πλευρές

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τα μεσάνυχτα της 18ης Οκτωβρίου, για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας). Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα τηρηθεί και δεν θα έχουμε την κατάληξη της προηγούμενης.

Κατά τη διάρκειά της θα γίνει ανταλλαγή των αιχμαλώτων και των νεκρών και από τις δύο πλευρές και θα παρασχεθεί βοήθεια στους αμάχους που βρέθηκαν εν μέσω των συγκρούσεων.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη δήλωση των Προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που εκπροσωπούν τις συμπροέδρες χώρες του Ομίλου του ΟΑΣΕ Minsk, της 1ης Οκτωβρίου 2020, τη Δήλωση των συμπροέδρων της την ομάδα του ΟΑΣΕ Minsk της 5ης Οκτωβρίου και σύμφωνα με τη δήλωση της Μόσχας της 10ης Οκτωβρίου 2020», αναφέρει ακόμα το ΥΠΕΞ της Αρμενίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]