Κυριακή 13/6/2021

AstraZeneca: Νεκρός εθελοντής που συμμετείχε στη δοκιμή εμβολίου της!

Η αναφορά του θανάτου δεν διευκρινίζει υπό ποιες συνθήκες και αν υπήρξαν επιπλοκές που να οδήγησαν στην απώλεια του εθελοντή

Απεβίωσε εθελοντής που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου για την Covid-19 που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.  

Αυτό ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας, η οποία δεν διευκρίνισε την υπηκοότητα του εθελοντή. Ωστόσο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ο άτυχος άνδρας ήταν Βραζιλιάνος.

Η αναφορά του θανάτου του δεν διευκρινίζει υπό ποιες συνθήκες συνέβη και αν υπήρξαν επιπλοκές, οι οποίες μπορεί να οδήγησαν στο να καταλήξει ο εθελοντής.

Όπως και να ‘χει, οι δοκιμές του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca plc/AB αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν στις ΗΠΑ ακόμη και εντός της εβδομάδας, αφού η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ολοκλήρωσε την έρευνά της για τη σοβαρή ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες στις δοκιμές, ανέφεραν πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Θυμίζουμε ότι η μεγάλη δοκιμή του εμβολίου στις ΗΠΑ είχε διακοπεί στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν ένας από τους εθελοντές φέρεται ότι εμφάνισε μια σπάνια νόσο και συγκεκριμένα μια φλεγμονή του νωτιαίου μυελού που αποκαλείται εγκάρσια μυελίτιδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ