Το τουρκικό ΥΠΕΞ για την τριμερή Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου: «Μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές»

Ενοχλήθηκε η Τουρκία

Must Read

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι μετέφερε την τουρκική αντίδραση για την τριμερή σύνοδο της Λευκωσίας ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο, σχολιάζοντας πως «Ελλάδα και η Κύπρος δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή κι αν δεν αλλάξουν την εχθρική πολιτική τους δεν θα βρεθεί καμία λύση».

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ακόμα οι δηλώσεις που έγιναν περιείχαν «αβάσιμες κατηγορίες κατά της Τουρκίας και αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις των τριών χωρών».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε στο τέλος της συνόδου κορυφής Αιγύπτου-Ελλάδας-Ε/Κ Διοίκησης Νότιας Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά και περιέχει αβάσιμες κατηγορίες και ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας, όπως είναι πλέον σύνηθες κι από τις προηγούμενες συναντήσεις αυτών των τριών.

Το γεγονός ότι το ανακοινωθέν, που δημοσιεύτηκε από αυτή την τριμερή, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει ως στόχο ‘την υποστήριξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο’ στοχεύει τη χώρα μας κάθε φορά, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών.

Η πραγματική συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις παράκτιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων. Εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This