Δευτέρα 21/6/2021

Βούλγαρος Υπουργός: «Αν χρειαστεί θα στείλω στρατό να αφαιρέσει όλα τα μνημεία των Σκοπίων»!

Αγριεμένος ο Βούλγαρος Υπουργός Άμυνας!

«Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να σεβαστεί και να εφαρμόσει τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας που υπέγραψε πριν από τρία χρόνια», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας και υπουργός Άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ στο ραδιόφωνο Ντάρικ της Βουλγαρίας, εξαπολύοντας επίθεση στα Σκόπια για «αλλοίωση της ιστορίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Συμφωνία Καλής Γειτονίας αναφέρει σαφώς ότι «οι πλαστογραφίες σχετικά με την ιστορία πρέπει να τελειώσουν και να διορθωθούν».

«Στα Σκόπια, προσπαθούν να ξαναγυρίσουν την ιστορία 1.000 χρόνια πίσω, ώστε να δώσουν νομιμότητα στη θεωρία της Κομιντέρν (σ.σ. Τρίτη Διεθνής Ένωση των εθνικών κομμουνιστικών Κομμάτων) και στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο μετά το 1944», δήλωσε ο Βούλγαρος Υπουργός.

Στη συνέντευξη, ζήτησε να αφήσουν ήσυχη την ιστορία μέχρι το 1944 και να σταματήσει η «αηδιαστική πλαστογραφία» στα βιβλία ιστορίας. «Η ιστορία της Μακεδονίας μέχρι το 1944 είναι βουλγαρική ιστορία, αυτή είναι η θέση της χώρας μας», είπε κατηγορηματικά.

Επιπλέον, ο Καρακατσάνοφ κατηγόρησε τα Σκόπια ότι προκαλούν και είπε ότι θα στείλει σύνταγμα του μηχανικού (του βουλγαρικού στρατού) στη χώρα για να παρέμβει στα μνημεία!

«Αρνήθηκαν να εργαστούν με την κοινή επιτροπή. Στις 11 Οκτωβρίου, γιόρτασαν μια εθνική εορτή εναντίον του λεγόμενου ‘βούλγαρου κατακτητή’. Εάν είναι απαραίτητο, θα στείλω το σύνταγμα μηχανικού για να αφαιρέσω όλα τα μνημεία που δεν αντιστοιχούν στα ιστορικά γεγονότα», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ