«Γκρεμοτσακίζεται» η τουρκική λίρα – Νέο χαμηλό ρεκόρ έναντι του δολαρίου

Η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το ένα τέταρτο της αξίας της φέτος

Must Read

Η λίρα της Τουρκίας έπεσε το πρωί της Δευτέρας σε νέο χαμηλό ρεκόρ, στα 8.0506 ανά δολάριο, ένα βασικό ψυχολογικό επίπεδο για τους επενδυτές.

Η κατάρρευση έρχεται μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προκάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία για τη δοκιμή των ρωσικών πυραύλων S-400.

Η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το ένα τέταρτο της αξίας της φέτος, εν μέρει λόγω ανησυχιών μεταξύ των επενδυτών για τις επιδεινούμενες σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους δυτικούς συμμάχους.

Το νόμισμα υποχώρησε επίσης, αφότου η κεντρική τράπεζα εξέπληξε τους οικονομολόγους αφήνοντας το επιτόκιο αναφοράς αμετάβλητο στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Οι επενδυτές λένε ότι η νομισματική πολιτική είναι ανορθόδοξη και συγκεχυμένη.

Η τουρκική κεντρική τράπεζα έχει ξοδέψει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τα συναλλαγματικά της αποθέματα φέτος υπερασπιζόμενη τη λίρα. Ο Ερντογάν αντιτίθεται στα υψηλότερα επιτόκια – ένα βασικό εργαλείο που χρησιμοποιούν οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο για τη σταθεροποίηση των νομισμάτων – λέγοντας ότι είναι πληθωριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This