Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Τουρκία – Η Γερμανία επανέφερε τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 62% σε διάστημα μίας εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη

Must Read

Η Τουρκία έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών από κορωνοϊό με τους 77 νέους θανάτους στο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα.Το γεγονός αυτό έκανε τη Γερμανία να επαναφέρει στις 9 Νοεμβρίου σε ισχύ την ταξιδιωτική προειδοποίηση για το σύνολο της Τουρκίας.

Συνολικά 10.027 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μεταξύ των 368.513 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα.

«Το επίκεντρο του ιού βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Κότσα, διευκρινίζοντας πως «τέσσερις στους 10 πολίτες που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, στο σύνολο της χώρας, εντοπίζονται εκεί» Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 62% σε διάστημα μίας εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό.

Παρόλα αυτά, δεν ανακοινώθηκαν ιδιαίτερα μέτρα, εκτός της έκκλησης στους Τούρκους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές τους κατά 30% και της ενθάρρυνσης των εργοδοτών στην τηλεργασία.

Την ίδια ώρα, την ταξιδιωτική προειδοποίησή του για ολόκληρη την Τουρκία επαναφέρει σε ισχύ το Βερολίνο στις 9 Νοεμβρίου, ακυρώνοντας τις εξαιρέσεις που είχαν αποφασιστεί τον Αύγουστο για βασικές τουριστικές περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ, Αϊδίνιο, Σμύρνη, Μούγλα και Αττάλεια εντάσσονται από τις 9 Νοεμβρίου στη γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση που ισχύει για την υπόλοιπη Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This