Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Η Βουλγαρία θα βάλει βέτο στα Σκόπια εάν δεν… αναγνωρίσουν την βουλγαρική καταγωγή τους!

Αντί να βάλει η Ελλάδα βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζει η Βουλγαρία!

Η Βουλγαρία έχει απειλήσει ότι θα εμποδίσει την πορεία των Σκοπίων στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν δεν αναγνωρίσει ότι η εθνική της ταυτότητα και η γλώσσα της έχουν βουλγαρικές ρίζες (!!), δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα στο πρακτορείο Reuters. Δηλαδή η Βουλγαρία κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα μετά τις συνεχείς παραβιάσεις των σκοπιανών στην συμφωνία των Πρεσπών. Το σημαντικό είναι ότι οι Βούλγαροι το κάνουν ώστε οι σκοπιανοί να σταματήσουν να παριστάνουν τους «Μακεδόνες» και να παραδεχτούν επιτέλους ότι είναι… βουλγαρικής καταγωγής!

«Η ανησυχία μας προέρχεται από τους ατελείωτους ισχυρισμούς σχετικά με τη «μακεδονική» μειονότητα στη Βουλγαρία. Η αναγνώριση των βουλγαρικών ριζών θα τερματίσει αυτό», δήλωσε ο Ζαχάριεβα.

Εάν η Βόρεια Μακεδονία συμφωνήσει, η Ζαχάριεβα θα πει ότι η Σόφια είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τη «μακεδονική» ως μία από τις επίσημες γλώσσες του γείτονά της και να αναγνωρίσει τη «μακεδονική» ταυτότητα.

«Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση, ούτε το δικαίωμά τους να αποκαλούν τη γλώσσα τους όπως θέλουν. Είμαστε έτοιμοι να επιβεβαιώσουμε τις τρέχουσες πραγματικότητες, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουν την ιστορική αλήθεια», είπε.

Ο Ζαχαρίεβα υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία, η οποία έχει επικεντρώσει την πρώτη θητεία της στην εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ το 2018, στην ταχεία ένταξη των εθνών των Δυτικών Βαλκανίων στο μπλοκ, θα μπορούσε να ασκήσει βέτο στην επίσημη έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με τη «Βόρεια Μακεδονία» τον επόμενο μήνα, εκτός εάν και οι δύο πλευρές μπορέσουν να επιλύσουν το πρόβλημα.

Maxfax – Μετάφραση Βαλκανικό Περισκόπιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ