Lockdown στη Γερμανία: Κλειστά μπαρ, εστιατόρια, θέατρα, γυμναστήρια

Η απόφαση του δικαστηρίου που ακύρωσε το ωράριο

Must Read

Μπορεί το Διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου να ακύρωσε με απόφαση του το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων στις από τις 23:00 έως τις 06:00, αφού έκρινε ότι τα τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας, ωστόσο η απόφαση της κυβέρνησης επέβαλε μερικό lockdown από σήμερα.

Το δικαστήριο στο οποίο είχαν προσφύγει εστιάτορες στο Βερολίνο, οι οποίοι θεωρούσαν άδικα τα τόσο αυστηρά μέτρα για καταστήματα τα που λειτουργούσαν σύμφωνα με τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ακύρωσε την απόφαση. Βέβαια, η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου του Βερολίνου δεν είναι αμετάκλητη αφού μπορεί να ασκηθεί έφεση ενώπιον του Ανώτερου Διοικητικού Δικαστηρίου του Βερολίνου-Βραδεμβούργου.

Lockdown από σήμερα

Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στη Γερμανία και η κυβέρνηση προχώρησε σε πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, από σήμερα και για τον υπόλοιπο μήνα κλείνουν εστιατόρια, καφέ, μπαρ και κλαμπ, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι και συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κέντρα αισθητικής, καζίνο, κέντρα στοιχήματος και οίκοι ανοχής, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, οι επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου και οι βιομηχανίες.

Σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η συνάντηση το πολύ δέκα προσώπων, από έως και δύο νοικοκυριά, ενώ η πολιτεία απευθύνει σύσταση να αποφεύγονται τα «μη αναγκαία» ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αντίστοιχα, απαγορεύονται οι διανυκτερεύσεις τουριστών από το εξωτερικό, εκτός από έκτακτες περιπτώσεις.

Τα σύνορα της Γερμανίας θα παραμείνουν ωστόσο ανοιχτά, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, επισημαίνοντας ότι οι γερμανικές υπηρεσίες έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία από τον έλεγχο των συνόρων ο οποίος επεβλήθη κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της Tagesspiegel, ο κ. Μάας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αυτή τη φορά ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα, ωστόσο έκανε λόγο για «τεταμένη κατάσταση», έστω κι αν είναι καλύτερη από ό,τι σε άλλες χώρες, ενώ χαρακτήρισε «απαραίτητα» τα μέτρα που αποφάσισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων. «Θα βιώσουμε σκληρό χειμώνα», εκτίμησε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This