Το επιτελείο Τραμπ κατέθεσε προσφυγή σε τρεις Πολιτείες για να σταματήσει η καταμέτρηση

Κόλαση!

Must Read

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά δικαστικό αγώνα για να μην μετρήσουν ψήφοι τις οποίες ο ίδιος θεωρεί άκυρες, την ώρα που το στρατόπεδο των Δημοκρατικών εμφανίζεται ανακουφισμένο από τη διαφαινόμενη νίκη του Τζο Μπάιντεν σε Πολιτείες-κλειδιά.

Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ανακοίνωσε αρχικά ότι προσφεύγει στα δικαστήρια στο Γουισκόνσιν, μια Πολιτεία που φαίνεται να την κερδίζει οριακά ο Μπάιντεν. Η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη του 1%, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα (με ενσωματωμένο το 99% των ψήφων). Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να γίνει επανακαταμέτρηση και ζήτησαν από τα τοπικά δικαστήρια να ελεγχθούν ξανά οι ψήφοι που έχουν ήδη καταμετρηθεί.

Στο Μίσιγκαν, οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων και να μπορέσουν να ελέγξουν «εκείνα τα ψηφοδέλτια που ανοίχτηκαν και καταμετρήθηκαν ενώ εμείς δεν είχαμε ουσιαστική πρόσβαση», όπως ανέφεραν.

Παρόμοιο είναι και το αίτημα στην Πενσιλβάνια: προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να σταματήσει «προσωρινά» η καταμέτρηση των ψήφων, μέχρι να υπάρξει «ουσιαστική διαφάνεια», όπως λένε, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς αξιωματούχους ότι «κρύβουν» τη διαδικασία από τους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές.

Για πρώτη φορά από το 2000, οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν το όνομα του επόμενου προέδρου τους, μία ημέρα μετά τις εκλογές. Η συμμετοχή, κυρίως η επιστολική ψήφος, έσπασε κάθε ρεκόρ και η καταμέτρηση μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες σε ορισμένες Πολιτείες, εκείνες που θα κρίνουν τελικά ποιος θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Είναι αρκετά πιθανόν πάντως ο νικητής να αρχίσει να διαφαίνεται μέσα στις επόμενες ώρες. Δύο από τις «αμφίρροπες» Πολιτείες, το Μίσιγκαν και η Τζόρτζια, ανακοίνωσαν ότι τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μέχρι το τέλος της ημέρας. Σε άλλες ωστόσο, όπως στην Πενσιλβάνια και τη Νεβάδα, η καταμέτρηση θα συνεχιστεί σίγουρα και αύριο, ενδεχομένως και την Παρασκευή.

Μέχρι στιγμής, ο Τζο Μπάιντεν έχει πάρει ένα μικρό προβάδισμα στο Μίσιγκαν (+0,7%), που θα μπορούσε να του εξασφαλίσει τη νίκη. Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στην Πενσιλβάνια, την Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα. Μάλιστα, στην Πενσιλβάνια, ο επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του τον ανακήρυξε νικητή, μολονότι απομένει να καταμετρηθεί σχεδόν το 20% των ψήφων.

Από την πλευρά των Δημοκρατικών, η αισιοδοξία έχει επανέλθει. «Ο Τζο Μπάιντεν είναι σε καλή θέση για να κερδίσει αυτές τις εκλογές και θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε η διευθύντρια του επιτελείου του, Τζένιφερ Ο’Μάλεϊ Ντίλον.

Ό,τι και να συμβεί, ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει να καταφέρει να συνεννοηθεί με το Κογκρέσο, που παραμένει διχασμένο: όπως ήταν αναμενόμενο, οι Δημοκρατικοί διατήρησαν τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όμως στη Γερουσία η πλειοψηφία φαίνεται ότι θα παραμείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων.

Δείτε ακόμα: ΗΠΑ: Το μεγαλύτερο στήσιμο εκλογών στην ιστορία της Δημοκρατίας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This