Πρωθυπουργός Αρμενίας: «Δεν μου άφησαν άλλη επιλογή. Έπρεπε να υπογράψω τη συμφωνία» – Χαμός στο Γερεβάν (video)

Εξοργισμένοι διαδηλωτές στην Αρμενία, πανηγύρια στο Αζερμπαϊτζάν... Τι λένε οι στρατιωτικοί στο Αρτσάχ

Must Read

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν χαρακτήρισε προβοκάτορες όσους διαμαρτυρήθηκαν στο Ερεβάν για την υπογραφή της συνθηκολόγησης της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας. «Δεν μου άφησαν άλλη επιλογή. Έπρεπε να υπογράψω τη συμφωνία», τόνισε καταρχήν.

Για να προσθέσει χαρακτηριστικά με απανωτές αναρτήσεις στο facebook: «Επίσης, πολεμήσαμε ενάντια στον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, την Τουρκία. Οι διαδηλωτές στο Ερεβάν είναι προκλητικοί. Γιατί δεν πήγαν στο μέτωπο να υπερασπιστούν  τη Σούσα; Η γυναίκα μου και ο γιος μου βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή. Ποιοι έμειναν πίσω; Αυτοί που προκαλούν τις ταραχές; Ένας υπολογιστής, ένα ρολόι, ένα άρωμα, μια άδεια οδήγησης και άλλα αντικείμενα εκλάπησαν από τα γραφεία του Πρωθυπουργού. Όλα αυτά, φυσικά, για χάρη της πατρίδας».

Πλήθος έξαλλων διαδηλωτών εισέβαλε στην έδρα του κοινοβουλίου της Αρμενίας στο Γερεβάν, καταγγέλλοντας τη συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ που υπεγράφη με το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία και μοιάζει να επικυρώνει τη στρατιωτική επικράτηση των αζερικών δυνάμεων.

Πλήθος χιλιάδων εξοργισμένων διαδηλωτών συγκεντρώθηκε γύρω από τη Βουλή της Αρμενίας από τη στιγμή που μεταδόθηκε η είδηση για την υπογραφή της συμφωνίας και εκατοντάδες εξ αυτών εισέβαλαν στο κτήριο, έσπασαν παράθυρα και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό του κοινοβουλίου.

Στους δρόμους του Αζερμπαϊτζάν αρκετοί βγήκαν να πανηγυρίσουν για τη συμφωνία τερματισμού των εχθροπραξιών:

Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις καθοδόν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ:

Τι λένε οι στρατιωτικοί του Αρτσάχ

Το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων του Αρτσάχ εξέδωσαν μια κοινή δήλωση, καλώντας όλους να αποφύγουν ενέργειες «που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τα θεμέλια της κρατικής κατάστασης και μαθαίνοντας από όλα τα πιθανά λάθη, να οικοδομήσουμε έναν ασύγκριτα ισχυρό και αποτελεσματικό στρατό, τον οποίο ηρωικό μας οι άνθρωποι αξίζουν».

«Ο πόλεμος ξεκίνησε εναντίον του Αρτσάχ στις 27 Σεπτεμβρίου, ο οποίος ήταν άνευ προηγουμένου όσον αφορά τις δυνάμεις, τα μέσα, την ποσότητα και τον τύπο του εξοπλισμού. Ήταν άνευ προηγουμένου με την έννοια ότι ο στρατός μας πολεμούσε, όχι μόνο ενάντια στις ένοπλες δυνάμεις των 10 εκατομμυρίων του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και ενάντια στην άμεση στρατιωτική συμμετοχή της Τουρκίας, την πλήρη και άνευ όρων πολιτική, στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη, καθώς και αρκετές χιλιάδες μισθοφόρους τρομοκράτες», αναφέρει η δήλωση.

«Ο στρατός μας, υπό αυτές τις συνθήκες, έκανε το καλύτερο και το αδύνατο να αντισταθεί στον εχθρό. Κάθε στρατιώτης, αξιωματικός και στρατηγός του αρμενικού στρατού έκανε ό, τι μπορούσε για την υπεράσπιση της πατρίδας, αφιερωμένος σε αυτόν τον αγώνα και δημιουργώντας πολλές ηρωικές ιστορίες. Αυτός ο πόλεμος πήρε από εμάς τους καλύτερους γιούς μας, των οποίων η μνήμη θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές όλων μας ως πραγματικοί ήρωες της εποχής μας», ανέφεραν το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο.

«Καθένας από εσάς πρέπει να είναι σίγουρος και κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο στρατός μας έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά. Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι έχουμε ανίκητους στρατιώτες, αξιωματικούς και στρατηγούς που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της ιερής Πατρίδας μας χωρίς δεύτερη σκέψη», συνέχισαν.

«Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, οι εχθροπραξίες στο Αρτσάχ συνεχίζονται. Ωστόσο, υποστηρίζουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της στρατιωτικής-πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, οι οποίες ελήφθησαν βάσει μιας συνολικής ανάλυσης της κατάστασης και της αξιολόγησης. Πρέπει να σταματήσουμε την αιματοχυσία. Πρέπει να βρούμε τα πτώματα όλων των ηρώων μας και να τα θάψουμε με στρατιωτική τιμή. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ηρεμήσουμε τον πόνο των ηρωικών μας μητέρων και να θεραπεύσουμε τις πληγές των τραυματιών. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις δυνατότητες του στρατού μας και να τον ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, μετατρέποντάς τον σε μια υπερσύγχρονη και εξαιρετικά ικανή γροθιά. Υπάρχουν πολλά να κάνουμε», ανέφεραν το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο.

«Ο πόλεμος τελείωσε. Ο στρατός έχει κάνει τη δουλειά του θα συνεχίσει να κάνει το καλύτερο δυνατό. Ζητούμε να αποφύγουμε ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τα θεμέλια της κρατικής κατάστασης, μαθαίνοντας από όλα τα πιθανά λάθη, να οικοδομήσουμε έναν ασύγκριτα ισχυρό και αποτελεσματικό στρατό, τον οποίο αξίζουν οι ηρωικοί μας άνθρωποι», κατέληξαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This