Καλά νέα κι από τον Πούτιν: «Σύντομα θα κατοχυρωθεί και το τρίτο ρωσικό εμβόλιο»

«Tο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να γίνει κτήμα όλης της ανθρωπότητας»

Must Read

Στον απόηχο της είδησης για το εμβόλιο της Pfizer τη Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι όλα τα ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικά, ενώ σημείωσε ότι σύντομα θα κατοχυρωθεί και το τρίτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η Ρωσία έχει αρχίσει να κάνει χρήση του δικού της εμβολίου Sputnik-V, αν και η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 90% και πλέον, λίγη ώρα αφότου οι εταιρίες Pfizer Inc and BioNTech είχαν ανακοινώσει ότι το πειραματικό εμβόλιο που ανέπτυξαν είναι κατά 90% αποτελεσματικό.

«Υπάρχουν ήδη δύο κατοχυρωμένα εμβόλια. Και οι μελέτες έχουν δείξει και επιβεβαιώσει ότι, πρώτον, τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή και δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες μετά τη χρήση τους και, δεύτερον, όλα είναι αποτελεσματικά», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής των μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ), που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί για την ανάπτυξη των εμβολίων και συμφώνησε με την άποψη του πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράμ Χαν, ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να γίνει κτήμα όλης της ανθρωπότητας. «Προτείνουμε να μην πολιτικοποιηθούν αυτές οι διαδικασίες και να ξεκινήσουμε από το ότι οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη χρειάζονται αυτά τα φάρμακα σήμερα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This