Όλοι επιβάλλουν lockdown για την ανάσχεση του κορωνοϊού και η Τουρκία απαγορεύει το κάπνισμα

Με τη λογική οι πολίτες να φοράνε μάσκες σωστά δημοσίως, καθώς πολλοί έχουν την τάση να τις κατεβάζουν ενώ καπνίζουν

Must Read

Η Τουρκία ανακοίνωσε την απαγόρευση του καπνίσματος σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, για να επιβραδύνει την πρόσφατη αύξηση του αριθμού των συμπτωματικών ασθενών με κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή, έγιναν προειδοποιήσεις στους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας.

Τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά πολύ, με 2.693 νέα να ανακοινώνονται σήμερα. Η Άγκυρα καταγράφει μόνο τον αριθμό εκείνων που εκδηλώνουν συμπτώματα, μια απόφαση που κρύβει το πραγματικό εύρος της επιδημίας στη χώρα.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επισήμανε ότι η απαγόρευση του καπνίσματος στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι πολίτες συμμορφώνονται με τους κανονισμούς να φοράνε μάσκες σωστά δημοσίως, καθώς πολλοί πολίτες έχουν την τάση να τις κατεβάζουν ενώ καπνίζουν.

«Για αυτόν τον λόγο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μάσκες θα χρησιμοποιούνται όλη την ώρα και σωστά, από τις 12 Νοεμβρίου 2020, θα επιβληθεί απαγόρευση του καπνίσματος σε περιοχές όπως δρόμους και λεωφόρους, όπου οι πολίτες συνωστίζονται ή μπορεί να συνωστιστούν, σε δημόσιες πλατείες και στις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς», τονίζει.

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19 στην Τουρκία και 11.145 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, τα οποία επιδέχονται τεράστιας αμφισβήτησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This