Δευτέρα 2/8/2021

Η Πολιτεία της Τζόρτζια θα μετρήσει ξανά μία προς μία τις ψήφους των εκλογών

Επανακαταμέτρηση με το χέρι μάλιστα

Η Πολιτεία της Τζόρτζια (η οποία δίνει 16 εκλέκτορες) θα πραγματοποιήσει εκ νέου καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των εκλογών ανακοίνωσε ο γραμματέας της Πολιτείας Brad Raffensperger.

«Με τη διαφορά να είναι τόσο κοντά, θα απαιτηθεί μια πλήρη, επανακαταμέτρηση με το χέρι σε κάθε κομητεία», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Raffensperger σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι η Τζόρτζια θα συνεργαστεί με αξιωματούχους της κομητείας για να ολοκληρώσει την καταμέτρηση εγκαίρως μέχρι την προθεσμία της 20ης Νοεμβρίου για την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε πολιτειακό επίπεδο.

«Θα μετράμε κάθε κομμάτι χαρτί, κάθε ψηφοδέλτιο. Κάθε νόμιμη ψήφο, κάθε νόμιμο ψηφοδέλτιο», είπε και πρόσθεσε για τη διαδικασία: «Οι αξιωματούχοι θα εργαστούν σε ζευγάρια, ταξινομώντας στοίβες από ψηφοδέλτια σε σωρούς και θα τα μετρήσουν υπό την επιτήρηση παρατηρητών και από τα δύο πολιτικά κόμματα. Οι σωροί θα περιλαμβάνουν ψηφοδέλτια που επιδόθηκαν αυτοπροσώπως και μέσω ταχυδρομείου».

Το προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ στη Τζόρτζια έχει αυξηθεί σε περισσότερες από 14.000 ψήφους μεταξύ σχεδόν 5 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων, σύμφωνα με το NBC News.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ