Τραμπ: «Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο»

Edison Research: Νίκη στη Τζόρτζια και 306 εκλέκτορες για τον Μπάιντεν

Must Read

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου στο Λευκό Οίκο για να μιλήσει για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και αναφερόμενος στις εκλογές, είπε: «Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο».

Στις πρώτες, επίσημες δηλώσεις που έκανε σχεδόν μία εβδομάδα αφότου όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προέβλεψαν την ήττα του στις εκλογές, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τόνισε ότι η δική του κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στις ΗΠΑ, υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό, είπε ότι αναμένει ότι θα είναι διαθέσιμο για όλον τον πληθυσμό τον Απρίλιο. Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί «πάρα πολύ σύντομα» η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer.

Νωρίτερα, κορυφαίος σύμβουλός του δήλωνε ότι ο Τραμπ είναι ένας «ρεαλιστής» που θα ακολουθήσει το αμερικανικό Σύνταγμα μετά την καταμέτρηση όλων των νόμιμων ψήφων, αλλά περιμένει να δει πώς θα προβούν οι αμερικανικές Πολιτείες στην πιστοποίηση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων τους.

Edison Research: Νίκη στη Τζόρτζια και 306 εκλέκτορες για τον Μπάιντεν

ΟΤζο Μπάιντεν κερδίζει και την Πολιτεία της Τζόρτζια, εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες, ενώ αντιθέτως νικητής στη Βόρεια Καρολίνα αναδεικνύεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει παραδεχτεί την ήττα του.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research και τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ (306 εκλέκτορες είχε εξασφαλίσει ο Τραμπ το 2016, όταν κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον).

Στην Τζόρτζια θα γίνει ανακαταμέτρηση των ψήφων, δεδομένου ότι η διαφορά μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων ήταν πολύ μικρή, μόλις μερικές χιλιάδες ψηφοδέλτια. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει: ό,τι και αν γίνει σε αυτήν την Πολιτεία που δίνει 16 εκλέκτορες, ο Μπάιντεν έχει ξεπεράσει το όριο των 270 που του χρειάζονται για να του ανοίξουν τις πύλες του Λευκού Οίκου.

«Οι εκλογές τελείωσαν», είπε από την πλευρά της η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι επισημαίνοντας ότι ο Μπάιντεν κατέρριψε όλα τα ρεκόρ, συγκεντρώνοντας 78 εκατομμύρια ψήφους σε εθνικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This