Ο Πομπέο στο Φανάρι: Τι είπε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (video)

«Βασικό εταίρο» χαρακτήρισε το Πατριαρχείο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Must Read

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε το πρωί ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο όπου είχε συνάντηση (σχεδόν μιάμιση ώρα κράτησε) με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Μίλησαν και για την Αγία Σοφία.

«Μεγάλη μου τιμή που συναντήθηκα με τον Παναγιώτατο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και που επισκέφθηκα σήμερα την Πατριαρχική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Ως ηγέτης του Ορθόδοξου κόσμου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι βασικός εταίρος καθώς συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο», ήταν η ανάρτηση του Πομπέο μετά τη συνάντηση.

Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου απαντώντας σε ερώτηση του κυπριακού ΣΙΓΜΑ, παραδέχτηκε ότι συζητήθηκε το θέμα της Αγίας Σοφίας, ωστόσο είπε ότι «δεν θα γίνει από εμάς κάποια δήλωση» και ότι ο Παναγιώτατος ήδη έχει εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με αυτό το θέμα αρκετές φορές. Πρόκειται για πολιτική απόφαση, είπε και «δεν πρόκειται να κάνουμε καμία δήλωση, ιδιαίτερα σήμερα για το θέμα αυτό».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Πομπέο με τον Οικ. Πατριάρχη έθιξαν θέματα θρησκευτικών ελευθεριών, ανθρώπινων δικαιωμάτων, διασφάλιση της παρουσίας των χριστιανών στη Μέση Ανατολή κι επίσης αναφέρθηκαν στην ενότητα των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο και τη διασφάλιση ειρήνης παγκοσμίως. Οι χριστιανικές κοινότητες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της ειρήνης σε ολόκληρη την ανθρωπότητα».

Μπροστά από το Πατριαρχείο είχε συγκεντρωθεί ομάδα εθνικιστών της Ένωσης Τούρκων Νέων, οι οποίοι φωνάζοντας  συνθήματα κατά του Πομπέο, διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη χαρακτηρίζοντάς την προκλητική, καθώς ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν θα συναντηθεί με κανέναν επίσημο από την τουρκική ηγεσία.

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This