Συνεχίζει τις καρατομήσεις και τις δικαστικές αγωγές ο Τραμπ

Καρατόμηση λόγω της δήλωσης ότι «οι εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα ήταν οι πιο ασφαλείς στην ιστορία της χώρας»

Must Read

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως καθαιρεί τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA), Κρις Κρεμπς, τον οποίο κατηγόρησε πως προσυπέγραψε μια «εξαιρετικά ανακριβή» τοποθέτηση για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ αναφερόταν στην ανακοίνωση πολιτειακών και ομοσπονδιακών εκλογικών φορέων, συμπεριλαμβανομένης της CISA, ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα ήταν «οι πιο ασφαλείς στην ιστορία» της χώρας, αντικρούοντας τις διαμαρτυρίες της εκστρατείας του περί νοθείας σε βάρος του.

«Η πρόσφατη δήλωση του Κρις Κρεμπς για την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν πολύ ανακριβής, διότι υπήρξαν τεράστιες παρατυπίες και νοθεία», ανέφερε ο Τραμπ σε μια πρώτη ανάρτησή του στο Twitter. «Κατά συνέπεια, ο Κρις Κρεμπς παύεται από το αξίωμα του διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών, με άμεση ισχύ», συμπλήρωσε στη δεύτερη.

Δικαστική αγωγή και για τη Νεβάδα

Η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την κατάθεση δικαστικής αγωγής, προκειμένου να εμποδίσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στη Νεβάδα.

Πρόκειται για την τελευταία δικαστική αγωγή, σε μία σειρά αγωγών που έχουν κατατεθεί, με τους ειδικούς στα νομικά ζητήματα να δηλώνουν ότι δεν θα αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από την εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ, η δικαστική αγωγή αιτείται την έκδοση δικαστικής εντολής για να ανακηρυχθεί ο Τραμπ νικητής των εκλογών στη Νεβάδα ή, εναλλακτικά, τα εκλογικά αποτελέσματα στην αναφερόμενη πολιτεία να ακυρωθούν και να μην επικυρωθεί νικητής.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τη Νεβάδα με πλειοψηφία 33.596 ψήφων, σύμφωνα με το γραφείο του πολιτειακού υπουργού Εσωτερικών.

Η δικαστική προσφυγή κατατέθηκε επίσημα, από μία ομάδα Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι είναι γνωστοί ως «οι εκλέκτορες» και θα πήγαιναν στον Τραμπ στο πλαίσιο του συστήματος του Σώματος των Εκλεκτόρων στην περίπτωση που ο Τραμπ κέρδιζε τη Νεβάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This