Τρίτη 15/6/2021

Μετά το «μπουρλότο» στο σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ, τώρα ο Ορμπαν λέει ότι θα υπάρξει συμφωνία

Αλλαγή στάσης από τον Ούγγρο;

Οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας αρνούνται να στηρίξουν το οικονομικό σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ, παρόλο που θα ωφεληθούν απ’ αυτό, επειδή η καταβολή των χρημάτων εξαρτάται από τον σεβασμό του κράτους δικαίου. Όμως, μια δήλωση του Ούγγρου Πρωθυπουργού φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα.

«Οι συνομιλίες για το ταμείο ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συνεχισθούν και στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία. Έτσι συμβαίνει συνήθως», δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο της Ουγγαρίας ο Βίκτορ Ορμπάν.

Πρόσθεσε πως μπορεί να υπάρχουν αρκετές επιλογές για την άρση του αδιεξόδου «οι οποίες να είναι αποδεκτές από την Ουγγαρία και την Πολωνία … στις οποίες οι αποφάσεις να λαμβάνονται βάσει του νόμου και όχι βάσει μιας πολιτικής πλειοψηφίας», χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

Το βέτο της Πολωνίας και της Ουγγαρίας είναι πιθανό να καθυστερήσει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια στιγμή που η ΕΕ παλεύει με το δεύτερο κύμα κορωνοϊού και η οικονομία συνεχώς συρρικνώνεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ