Δευτέρα 21/6/2021

Γυναίκα στο «τιμόνι» των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπίας, για πρώτη φορά στην ιστορία!

Η Αβρίλ Χέινς έχει διατελέσει και αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA

Γυναίκα θα ηγείται των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπίας, για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Η Αβρίλ Χέινς που επιλέχθηκε από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και έχει υπηρετήσει στη δεύτερη πιο σημαντική θέση ηγεσίας της CIA, θα επιβλέπει την κοινότητα των υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών των ΗΠΑ, που έχει κατηγορηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ενώ η δουλειά της έχει χρησιμοποιηθεί πολύ στις πολιτικές αψιμαχίες της προεδρίας Τραμπ.

Η Χέινς είναι ο ορισμός της πολυτάλαντης: η δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, είναι εκπαιδευμένη στις πολεμικές τέχνες αυτοάμυνας και έχει άδεια ιδιώτη πιλότου.

Πηγές των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στη Γερουσία δηλώνουν ότι η Χέινς, που έχει υπηρετήσει και στο Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να εξασφαλίσει την επικύρωση του διορισμού της.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό, θα επιτευχθεί μετά από μια σειρά σκληρών ερωτήσεων με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη, για το ρόλο της ως αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και τις απόψεις της για τις απειλές εθνικής ασφάλειας από τη Ρωσία, μέχρι τις απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ