Πέμπτη 24/6/2021

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε για τα εμβόλια αλλά ξέχασε… τις τουρκικές προκλήσεις

Η Πρόεδρος της Κομισιόν καλεί τα κράτη να προετοιμαστούν

Το φως στο τούνελ που επιτέλους αρχίζει και φαίνεται επεσήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοινώνοντας ότι «οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί ήδη πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε την σημασία του εμβολιασμού και υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο με έξι εταιρείες:

«Τα κράτη μέλη πρέπει να ετοιμαστούν τώρα. Μιλάμε για εκατομμύρια σύριγγες και την ψυχρή αλυσίδα, την οργάνωση των κέντρων εμβολιασμού, την εκπαίδευση του προσωπικού, τα πάντα. Τα κράτη μέλη πρέπει να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων. Επειδή αυτό είναι το εισιτήριό μας για αυτήν την έξοδο από την πανδημία» κατέληξε η φον ντερ Λάιεν.

Ωστόσο, η Πρόεδρος της Κομισιόν, η οποία συμμετείχε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, μίλησε για διάφορα θέματα, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις. 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ