Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Η Τουρκία αποκρύπτει κρούσματα και στοιβάζει φέρετρα νεκρών σε λεωφορεία (video)

Ανατριχιαστικές εικόνες έξω από το νεκροταφείο της Κωνσταντινούπολης

Το δεύτερο κίνδυμα της πανδημίας του κορωνοϊού χτυπά σκληρά την Τουρκία, με την διασπορά να εκτινάσσεται το τελευταίο διάστημα, κάτι που για δεύτερη φορά ο Ερντογάν προσπαθεί να αποκρύψει.

Η κυβέρνηση Ερντογάν εισήγαγε μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας τα οποία επιτρέπουν στην οικονομία να λειτουργεί, κατατρεγμένη από την τραγική οπισθοχώρηση της τουρκικής λίρας. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ωστόσο, είναι στην ουσία πολύ μεγαλύτερη σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο ΤΤΒ, τα στοιχεία του οποίου διαφέρουν από εκείνα του υπουργείου Υγείας. Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει λόγο για αύξηση των κρουσμάτων κατά 300% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, που σημαίνει άνω από 47.600 νέα κρούσματα κάθε μέρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της DW, η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία από 1270 ιατρεία σε 73 πόλεις. Εφόσον ο αριθμός είναι όντως σωστός, το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται να έχει αποκρύψει πάνω από 40.000 κρούσματα ημερησίως.

Την ίδια στιγμή, ανατριχιαστικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου έξω από νεκροταφείο της Κωνσταντινούπολης, δείχνουν τις αρχές να φορτώνουν φέρετρα με νεκρούς σε τουριστικά λεωφορεία .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ