Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Ο Γιόζεπ Μπορέλ δεν θέλει να χρησιμοποιείται ο όρος «ισλαμική τρομοκρατία»!

Μία δήλωση που πραγματικά δείχνει ότι η ευρωπαΐκή ελίτ επιμένει να υποβαθμίζει τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας η οποία υποθάλπτεται και χρηματοδοτείται πλέον απευθείας από την Τουρκία. Και το Κατάρ φυσικά.

Ο ανώτατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας Γιόζεπ Μπορέλ δήλωσε πως “Είναι ανάγκη να κάνουμε διάκριση ανάμεσα στις τρομοκρατικές δραστηριότητες και το Ισλάμ.; Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο όρος “ισλαμική τρομοκρατία”

Δηλαδή όταν ένας ισλαμιστής σφάζει γυναίκες και παιδιά επειδή απλούστατα δεν είναι ισλαμιστές αλλά άπιστοι, πρέπει να ψάχνουμε τα βαθύτερα «κοινωνικοπολιτικά» αίτια της θηριωδίας. Και να μην λέμε το αυτονόητο.

Αλήθεια, θα έλεγε ο ευρωπαίος εκπρόσωπος κάτι αντίστοιχο για τους βιαστές ή τους παιδεραστές; Θα έψαχνε και εκεί «βαθύτερα κοινωνικά αίτια» ή ακόμα χειρότερα, «συνευθύνη» των θυμάτων;

Ο ανώτατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Γιόζεπ Μπορέλ, έκανε αυτή την ανεκδιήγητη δήλωση μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο 5 περιφερειακό forum για την ενότητα στη Μεσόγειο, όπου και εναντιώθηκε στην «ονοματοδοσία» τρομοκρατικών δραστηριοτήτων ως σχετιζόμενων με την ισλαμική θρησκεία.

Ο Μπορέλ όμως απαντώντας σε σχετική ερώτηση διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό: «Αυτοί που έπραξαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις είναι άτομα που γεννήθηκαν στη Γαλλία στη Γερμανία, στην Ευρώπη. Η γενιά τους δεν είναι από την Βόρεια Αφρική αλλά από διάφορες περιοχές, όπως από τον Καύκασο. Στις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν σε Γαλλία και Αυστρία, δεν πρέπει να αναζητηθεί σχέση αιτίας και αποτελέσματος. Δεν ήταν ένα θέμα συνδεόμενο με τις κοινωνικοοικονομικές διάφορες στη Μεσόγειο.»

Δηλαδή, ο Μπορέλ ομολογεί ότι οι δράστες ήταν γεννημένοι στην Ευρώπη. Παραδέχεται ότι γεννημένοι στην Ευρώπη δράστες δεν κοιμήθηκαν ορμώμενοι από κοινωνικά κίνητρα αλλά καθαρά θρησκευτικά. Διότι οι συγκεκριμένοι δράστες όπως έχουμε γράψει κι άλλες φορές στο παρελθόν, προσηλυτίστηκαν σε ισλαμικά τέμενη που στην συντριπτική τους πλειοψηφία λειτουργούν υπό τουρκική καθοδήγηση και χρηματοδότηση από το Κατάρ, εκεί ριζοσπαστικοποιήθηκαν και έγιναν τρομοκράτες. Ακριβώς επειδή ο προσηλυτισμός τους στο ακραίο Ισλάμ, στο σουνιτικό Ισλάμ, τους οδήγησε στις εγκληματικές τους ενέργειες.

Η θρησκευτική διάσταση της τρομοκρατίας δηλαδή αποδεικνύεται και από τα ίδια τα λεγόμενα του ευρωπαίου εκπροσώπου, όσο κι αν θέλει να υποβαθμίσει τον κίνδυνο. Όπως θέλει και να υποβαθμίσει τον κίνδυνο των τουρκικών επεκτατικών ενεργειών έναντι ευρωπαϊκών χωρών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ