Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές και καθολικό lockdown τα Σαββατοκύριακα στην Τουρκία

Απαγορεύεται η χρήση δημόσιων συγκοινωνιών σε άτομα ηλικίας 20 ετών και κάτω, καθώς και σε άτομα άνω των 65 ετών

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι αυστηροποιούνται τα μέτρα στην Τουρκία την ώρα που οι θάνατοι και τα νέα κρούσματα γράφουν το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο (και δεν καταγράφονται και ακριβώς όλα).

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, οι πολίτες δεν θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους το διάστημα μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί τις καθημερινές και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Ορισμένοι τομείς, όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής, θα εξαιρούνται από τα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τρίτη.

Επίσης απαγορεύεται η χρήση δημόσιων συγκοινωνιών σε άτομα ηλικίας 20 ετών και κάτω, καθώς και σε άτομα άνω των 65 ετών, είπε, προσθέτοντας ότι τα εστιατόρια θα λειτουργούν μόνο με βάση το ντελίβερι.

Ο απολογισμός των νεκρών του κορωνοϊού στην Τουρκία έφθασε σε νέο υψηλό ρεκόρ για όγδοη συνεχή ημέρα, με 188 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, για το τελευταίο 24ωρο ανήλθε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, με 31.219.

Εδώ και 4 μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μόνο τα κρούσματα που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, ωστόσο από την περασμένη Τετάρτη ανακοινώνει (θεωρητικά) όλες τις μολύνσεις.

Το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο ανέρχεται σε 13.746, αν και πολλοί αμφισβητούν τα νούμερα που εμφανίζει η τουρκική κυβέρνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ