Streaming δια του αρραβώνος: Η Warner Bros. θα «βγάλει» όλες τις νέες ταινίες της στην πλατφόρμα HBO Max! (video)

Η VOD streaming πλατφόρμα HBO Max δεν είναι διαθέσιμη εκτός ΗΠΑ

Must Read

«Βόμβα» στα θεμέλια του σινεμά θεωρείται (από τους ρομαντικούς κυρίως) η ανακοίνωση της Warner Bros. ότι αποφάσισε να διανείμει όλες τις ταινίες της που έχει προγραμματίσει για έξοδο μέσα στο 2021, ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και στην πλατφόρμα HBO Max! 

Και όταν μιλάμε για ταινίες της Warner Bros., μιλάμε για ορισμένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα blockbusters της σεζόν, όπως το νέο «Dune», το «Wonder Woman 1984», το «Matrix 4», το «Godzilla vs. Kong», και τουλάχιστον 12 ακόμη ταινίες, ανάμεσά τους κι ένα πρίκουελ εμπνευσμένο από τη θρυλική σειρά «Sopranos», κάποια από τα οποία κανονικά θα είχαν βγει ήδη, αλλά η πανδημία τα… εξώθησε σε αναγκαστική αναβολή.

Η Warner Media, όμιλος στον οποίο ανήκουν τόσο τα κινηματογραφικά στούντιο της Warner Bros., όσο και η νεότευκτη video on demand (VOD) πλατφόρμα streaming HBO Max, αποφάσισε να προχωρήσει στην εισαγωγή ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου, αντιδρώντας από τη μία στην πανδημία, και κάνοντας, από την άλλη, την επανάσταση στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τους κινηματογράφους των ΗΠΑ, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι, προς το παρόν, το HBO Max δεν είναι διαθέσιμο εκτός ΗΠΑ (άρα ούτε και στην Ελλάδα – το Netflix κάπου εδώ τρίβει τα χέρια του…).

Περισσότερα από 1 δισ. δολάρια

Δύο από τις μεγαλύτερες πρόσφατες επιτυχίες της Warner Bros., το οσκαρικό «The Joker» και ο νεανικός τρόμος του «It: Chapter Two», απέφεραν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο αμερικανικό box office το 2019, κάτι που, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εταιρεία παραγωγής διατηρεί συνήθως το 60% των εγχώριων εσόδων, σύμφωνα με την Wall Street Journal, μας δίνει μια πολύ καλή ιδέα του λόγου για τον οποίο ερχόμαστε, πλέον, αντιμέτωποι με την ιστορική αυτή απόφαση. 

«Ζούμε σε άνευ προηγουμένου καιρούς που απαιτούν δημιουργικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής της νέας πρωτοβουλίας για την Warner Bros. Pictures Group», δήλωσε η Ann Sarnoff, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της WarnerMedia Studios and Networks. «Κανείς δεν θέλει ταινίες πίσω στη μεγάλη οθόνη περισσότερο από εμάς. Γνωρίζουμε ότι το νέο περιεχόμενο είναι η ψυχή του κινηματογράφου, αλλά πρέπει να το εξισορροπήσουμε με την πραγματικότητα ότι οι περισσότερες αίθουσες στις ΗΠΑ πιθανότατα θα λειτουργούν με μειωμένη χωρητικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021».

«Νομίζω ότι είναι γελοίο και κοντόφθαλμο», δήλωσε ο Chris Johnson, διευθύνων σύμβουλος των Classic Cinemas, ο οποίος λειτουργεί περισσότερες από 100 αίθουσες σε κινηματογράφους στο Ιλινόις και στο Ουισκόνσιν. «Δεν χρειάζεται να πετάξεις κάθε μοντέλο που λειτούργησε στο παρελθόν για να δοκιμάσεις κάτι που ίσως και να μην δουλέψει», συμπληρώνει.

Οι ειδικοί, πάντως, αμφισβητούν το κατά πόσο το σχέδιο αυτό θα είναι βιώσιμο, καθώς οι περισσότερες συνδρομητικές υπηρεσίες δημιουργούν, συνήθως, πολύ περισσότερους τίτλους χαμηλότερου μπάτζετ, ενώ οι εταιρείες παραγωγής χρειάζονται πολλά εκατομμύρια δολάρια για μία και μόνο ταινία. Παραμένει επίσης ασαφές εάν η αλλαγή θα λειτουργήσει αποτελεσματικά προς την προσέλκυση σημαντικού αριθμού συνδρομητών στην υπηρεσία.

  • Δείτε το σποτ που επιβεβαιώνει το ιστορικό deal:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This