Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Ο Γερμανός CEO της VW θέλει… ενσωμάτωση της Τουρκίας στην ΕΕ

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που η Ευρώπη μπορεί να απορρίψει στρατηγικά»

Ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, δήλωσε ότι η εταιρεία εγκατέλειψε τα σχέδια για άνοιγμα νέου εργοστασίου στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους και ότι ο ίδιος έχει διαφορετική άποψη.

«Ήμουν υπέρ του ανοίγματος ενός εργοστασίου εκεί, εξακολουθώ να είμαι», ανέφερε ο Diess στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche. «Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία και να συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών εκεί».

Ο Diess είπε στο WirtschaftsWoche ότι το συμβούλιο εργασίας της Volkswagen είχε αντιταχθεί στο εργοστάσιο της Τουρκίας και ότι οι μέτοχοι ανησυχούσαν για το πολιτικό κλίμα στη χώρα.

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που η Ευρώπη μπορεί να απορρίψει στρατηγικά», είπε ο Diess, αλλά το εκτελεστικό συμβούλιο δεν θα μπορούσε να προχωρήσει περαιτέρω χωρίς την υποστήριξη του συμβουλίου εργασίας.

«Οι σκέψεις μου για την Τουρκία διαφέρουν από εκείνες της ΕΕ και της γερμανικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος. «Θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε την Τουρκία στην ΕΕ και συνεπώς, να ενισχύσουμε τη δύναμή μας στη χώρα αυτή».

Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι εγκατέλειψε σχέδια για εργοστασιακό έργο στη δυτική επαρχία της Μανίσα στην Τουρκία. Ο επίσημος λόγος για την ακύρωση της επένδυσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) ήταν η χαμηλή ζήτηση λόγω της πανδημίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ