Ο Γερμανός CEO της VW θέλει… ενσωμάτωση της Τουρκίας στην ΕΕ

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που η Ευρώπη μπορεί να απορρίψει στρατηγικά»

Must Read

Ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, δήλωσε ότι η εταιρεία εγκατέλειψε τα σχέδια για άνοιγμα νέου εργοστασίου στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους και ότι ο ίδιος έχει διαφορετική άποψη.

«Ήμουν υπέρ του ανοίγματος ενός εργοστασίου εκεί, εξακολουθώ να είμαι», ανέφερε ο Diess στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche. «Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία και να συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών εκεί».

Ο Diess είπε στο WirtschaftsWoche ότι το συμβούλιο εργασίας της Volkswagen είχε αντιταχθεί στο εργοστάσιο της Τουρκίας και ότι οι μέτοχοι ανησυχούσαν για το πολιτικό κλίμα στη χώρα.

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που η Ευρώπη μπορεί να απορρίψει στρατηγικά», είπε ο Diess, αλλά το εκτελεστικό συμβούλιο δεν θα μπορούσε να προχωρήσει περαιτέρω χωρίς την υποστήριξη του συμβουλίου εργασίας.

«Οι σκέψεις μου για την Τουρκία διαφέρουν από εκείνες της ΕΕ και της γερμανικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος. «Θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε την Τουρκία στην ΕΕ και συνεπώς, να ενισχύσουμε τη δύναμή μας στη χώρα αυτή».

Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι εγκατέλειψε σχέδια για εργοστασιακό έργο στη δυτική επαρχία της Μανίσα στην Τουρκία. Ο επίσημος λόγος για την ακύρωση της επένδυσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) ήταν η χαμηλή ζήτηση λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This