Παγκόσμιος κίνδυνος ο Ερντογάν, φλερτάρει με πυρηνικό ολοκαύτωμα

Must Read

Μετά την Μέση Ανατολή και τον Καύκασο, ο παράφρονας σουλτάνος ετοιμάζεται να εμπλακεί και στο Κασμίρ! Βάζοντας φωτιά στην αντιπαράθεση δύο πυρηνικών δυνάμεων. Του Πακιστάν και της Ινδίας.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Ακάρ, υπουργός άμυνας της Τουρκίας, επισκέφτηκε το Πακιστάν προκειμένου να γίνει η καθέλκυση πολεμικού πλοίου στα πλαίσια συνεργασίας Τουρκίας – Πακιστάν. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ερντογάν για το Κασμίρ οι οποίες εξόργισαν την Ινδία. Το Κασμίρ είναι η διαφιλονικούμενη περιοχή που οι ισλαμιστές του Πακιστάν προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν και αποτελεί την πιο επικίνδυνη μπαρουταποθήκη του πλανήτη διότι τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν είναι πυρηνικές δυνάμεις.
Οι ινδοί θεωρούν ότι έχουν πέσει θύμα της μεγαλύτερης γενοκτονίας της ιστορίας με εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς από τους ισλαμιστές. Γενοκτονία που διήρκεσε για αιώνες. Και είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να προστατεύσουν το λαό τους.

Οι δυνάμεις του σκότους

Παγκόσμια απειλή η παραφροσύνη του Ερντογάν – Φλερτάρει με τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Γι’ αυτό και η απάντηση στις δηλώσεις του Ερντογάν ήταν απόλυτη και ξεκάθαρη. Δίνοντας σε τούρκους και πακιστανούς να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Κασμίρ θα επισύρει την οργή της Ινδίας.

Φαίνεται όμως ότι ο Ερντογάν δεν πτοήθηκε από την υπερδύναμη που ονομάζεται Ινδία. Αντίθετα, το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις αρχηγού τρομοκρατικής οργάνωσης στην Συρία που φυσικά χρηματοδοτείται από την Τουρκία, σύμφωνα με τις οποίες δυνάμεις ισλαμιστών τρομοκρατών ετοιμάζονται να μεταφερθούν στο Κασμίρ για να πολεμήσουν στο πλευρό των πακιστανών.

Δηλαδή μετά την μέση Ανατολή, την βόρεια Αφρική και τον Καύκασο, η Τουρκία επιβεβαιώνει ότι αποτελεί παγκόσμια απειλή βάζοντας στο στόχαστρο ένα μέτωπο που μπορεί να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο, πυρηνικό πόλεμο.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «Firat News», ανέφερε ότι ένας ηγέτης της προσκείμενης στην Τουρκία ομάδας στη Συρία  «Σουλεϊμάν Σάχ», αποκάλυψε την πρόθεση του να μεταφέρει αριθμό μαχητών από τη  Συρία στην περιοχή του Κασμίρ, για την οποία η Ινδία και το Πακιστάν έχουν πολύχρονη διαμάχη.

Γίνεται φανερό ότι η αποστολή των φιλότουρκων μισθοφόρων στο πλευρό των Πακιστανών,  έρχεται στο πλαίσιο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περιπλέκεται σε ιστορικές και χρόνιες συγκρούσεις που έχουν θρησκευτικό και εθνικό υπόβαθρο, όπως συνέβη μεταξύ της Αρμενίας και του  Αζερμπαϊτζάν στον Καύκασο και τώρα, μεταξύ Ινδίας και του Πακιστάν.

Τουρκία Αζερμπαϊτζάν
Στον Καύκασο η Τουρκία απέδειξε πως είναι ικανή να ξεκινήσει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Πιστεύεται ότι  η  Τουρκία ευελπιστεί στην αμυντική συνεργασία με το Πακιστάν με στόχο την πώληση των προϊόντων της αμυντικής της βιομηχανίας.

Οι πηγές από το κουρδικό πρακτορείο «Firat» αναφέρουν ότι οι διοικητής της συριακής πολιτοφυλακής, γνωστός ως Αμπού Άμσα, ενημέρωσε τους οπαδούς του, ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στη διαδικασία καταγραφής ονομάτων από διάφορες ομάδες που απαρτίζουν τον λεγόμενο «Εθνικό Στρατό της Συρίας», που είναι πιστός στην Τουρκία, προκειμένου να πολεμήσουν στο Κασμίρ με μηνιαία αμοιβή 2.000 δολάρια ΗΠΑ στον καθένα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μισθοφόροι θα μεταφερθούν από περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους Τούρκους στη βόρεια Συρία, όπως είναι η Αζάζ, η Άλ Μπάμπ, Αφρίν,  Ιντλίμπ και Τζαράμπλους, στη νέα ζώνη συγκρούσεων στην καρδιά της Ασίας.

Δεν έγινε γνωστό εάν αυτό είναι αίτημα του Πακιστάν ή πρόταση της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Τούρκος ΥΠΑΜ βρισκόταν στο Πακιστάν για την καθέλκυση ενός πολεμικού πλοίου που έγινε Τούρκους ναυπηγούς στο πλαίσιο συμφωνίας  των δύο κρατών.

Το Νέο Δελχί επέκρινε έντονα την παρέμβαση της Άγκυρας στο ζήτημα του Κασμίρ, θεωρώντας ότι αυτή είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Επίσης, ινδικά δημοσιεύματα και αναφορές πληροφοριών μίλησαν ανοιχτά για την χρηματοδότηση από την Τουρκία εξτρεμιστικών ομάδων στην Ινδία.

Αυτή η δραματική εξέλιξη σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, την πρόθεση του Ερντογάν να επεκτείνει τον κύκλο της αποσταθεροποιητικής του δραστηριότητας στην Κεντρική Ασία, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την ομπρέλα του που επωάζει τα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά κινήματα στην περιοχή.

Πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This