Συναγερμός από επίθεση κυβερνοχάκερ στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων!

Οι χάκερ προσπάθησαν να αποσπάσουν πληροφορίες αναφορικά με τα εμβόλια

Must Read

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων, η οποία είχε ως στόχο έγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της Covid-19, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός σήμερα Τετάρτη. 

Πρόκειται, βέβαια, για την υπηρεσία που σηκώνει το βάρος της έγκρισης των εμβολίων για την κυκλοφορία τους στη Γηραιά Ήπειρο, η οποία έχει έδρα το Άμστερνταμ. «Η Υπηρεσία μας έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και γίνεται αυτή την στιγμή έρευνα σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές και άλλες υπηρεσίες», τονίστηκε στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Pfizer και η BioNTech, σε κοινή τους δήλωση, επιβεβαιώνουν την επίθεση και αναμένουν περαιτέρω πληροφορίες από τον EMA, αν και, όπως τόνισαν, ο Οργανισμός διαβεβαίωσε τις δύο εταιρείες ότι «η κυβερνοεπίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του εμβολίου».

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση Pfizer και BioNTech: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και κάποιοι είχαν παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα σχετικά με το υποψήφιο εμβόλιο κατά της Covid-19. Κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί και δεν γνωρίζουμε περί διαρροής προσωπικών δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη».

Δείτε επίσης: IBM: Χάκερ απείλησαν τη διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων για τον κορωνοϊό

Δεν είναι ακόμη σαφές, επίσης, αν έχουν παραβιαστεί και έγγραφα για το εμβόλιο της Moderna, που επίσης αξιολογείται από τον ΕΜΑ, καθώς προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο το πότε και πώς έγινε η επίθεση, ποιος ήταν ο υπεύθυνος ή ποιες άλλες πληροφορίες ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί.

Δεν είναι κάτι καινούργιο

Οι επιθέσεις από χάκερ, πάντως, δεν είναι κάτι καινούργιο, ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο της πανδημίας, με τους δράστες να προσπαθούν να διεισδύσουν τόσο στις υπηρεσίες όσο και στις φαρμακευτικές, προκειμένου να αποσπάσουν «ευαίσθητες» πληροφορίες όσον αφορά στα εμβόλια.

Ήδη έχουν καταγραφεί επιθέσεις χάκερ με χώρες προέλευσης τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Βιετνάμ, την Κίνα και τη Ρωσία, τόσο στα άδυτα των φαρμακευτικών, όσο και στις εταιρείες και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην διανομή των εμβολίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This