Πέμπτη 17/6/2021

IBM: Χάκερ απείλησαν τη διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων για τον κορωνοϊό

Σκόπευαν να «πειράξουν» τις θερμοκρασίες στα φορτηγά ψυγεία όπου θα διατηρούνταν τα εμβόλια κατά τη μεταφορά

Ένα περίτεχνο σχέδιο κυβερνοκατασκοπείας, το οποίο είχε στηθεί εδώ και μήνες, ανακάλυψε η IBM, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC.

Το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει πως η αλυσίδα μεταφοράς των εμβολίων, μια πραγματικά γιγαντιαία και ευαίσθητη επιχείρηση για την σωτηρία του πλανήτη από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, έγινε στόχος κυβερνοκατασκόπων. Σύμφωνα με αυτό, χάκερ θα επιχειρούσαν να εισβάλλουν στην διαδικασία της «ψυχρής αλυσίδας» μεταφοράς των εμβολίων κατά της νόσου Covid-19, με σκοπό να την καταστρέψουν.

Η IBM εντόπισε ένα ολόκληρο σχέδιο που είχε στόχο τα φορτηγά, αλλά και τα ειδικά ψυγεία με τα οποία μεταφέρονται τα εμβόλια, κάποια από αυτά και στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου, με τους χάκερ να επιχειρούσαν να «πειράξουν» τις θερμοκρασίες διατήρησής τους! Η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη, αλλά η IBM αναφέρει ότι η μεθοδολογία που ακολούθησαν δείχνει συγκεκριμένη χώρα.

Η αποκάλυψη αυτή, μάλιστα, έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την προειδοποίηση της Interpol για πιθανές επιθέσεις κατά την μεταφορά των εμβολίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ